Alle beste verkochte producten

KALIZOUT 60

09516
€ 18,76
Inclusief belasting
Aantal

Omschrijving

Kali meststoffen

Chloorarme of chloorhoudende meststof inzetten?
Chloor kan al bij geringe hoeveelheden schadelijk zijn voor planten. Behalve grassen en granen zijn alle gewassen in zekere mate chloorgevoelig. Daarom wordt er onderscheid gemaakt tussen chloorarme en chloorhoudende meststoffen. De gevoeligheid voor chloor wordt tevens bepaald door de zwaarte van de grond. Chloorschade kan voorkomen worden door kalibemesting op het juiste moment toe te passen.

Er zijn chloorarme en chloorhoudende meststoffen. Ruwe Kalium bestaat uit Kaliumchloride, de meeste akkerbouwgewassen verdragen dat slecht. Middels een chemisch proces kan Kaliumchloride worden omgezet in Kaliumsulfaat of Kaliumnitraat. Deze vormen de basis voor chloorarme meststoffen, waarvan het chloorgehalte minder dan 2% bedraagt. Patentkali is een voorbeeld van een chloorarme meststof. De bekendste chloorhoudende meststof is Kali 60.

Kali oftewel K vervult een onmisbare functie in de stofwisseling van de plant: waterhuishouding.

Het zorgt voor stevigheid en weerstand tegen droogte. Een tekort aan kali kan de opname van stikstof verminderen en daarmee het eiwitgehalte verlagen. Vaak of regelmatig maaien onttrekt kali aan de bodem dat weer aangevuld moet worden om de weerstand te verhogen.

 

Wanneer Kali strooien?

Kali strooi je in het voorjaar als je te maken hebt met gronden die gevoelig zijn voor uitspoeling. Alleen moet je er dan wel voor zorgen dat chloorgevoelige gewassen een chloorarme meststof krijgen om schade te voorkomen. Chloorhoudende (goedkopere) kalimeststoffen kunnen op zwaardere gronden ook in het najaar worden aangewend, ongeacht het volggewas. Het chloor-deel spoelt uit en de Kalium kan zich binden aan het kleihumuscomplex, zodat het voor de plant in het voorjaar beschikbaar blijft.

 

Kalizout 60 is een universeel chloridehoudende kaliummeststof, geschikt voor alle gewassen die niet chloridegevoelig zijn en kan op alle grondsoorten worden toegepast. Kalizout wordt in de regel op zware of middelzware gronden in de herfst op de stoppel of vóór het zaaien uitgebracht en wordt tijdens de grondbewerking in de bovenste grondlaag gewerkt. Kalizout bestaat uit korrels die eenvoudig gestrooid kunnen worden. De korrels zorgen wel voor een vergrootte kans op verbranding. We adviseren daarom alleen Kalizout te strooien wanneer de zon niet schijnt en wanneer het zal gaan regenen (of na het strooien direct beregenen), zodat de mest direct kan worden opgenomen.

 

Kalizout 60: 60% K.

 

 

Productdetails
09516

Datasheet

Gewicht
25 KG
Je bent misschien ook geïnteresseerd in
16 andere producten in dezelfde categorie:

Referentie: 09517.1000

PATENTKALI

Prijs € 593,51
Meer
Op voorraad