Alle beste verkochte producten

MENGMEST 15+15+15 CHL.HOUDEND

09535
€ 21,46
Inclusief belasting
Aantal

Omschrijving

Mengmeststoffen

 

Deze meststoffen combineren eerder genoemde elementen in een minerale en uniforme korrel. Stikstof voor groei en opbrengst, fosfaat voor wortelgroei en ontwikkeling en kali voor een gezonde waterhuishouding en weerbaarheid. Vaak zijn deze stoffen aangevuld met magnesium voor extra bladgroen en zwavel voor eiwitopbouw en omzetting van elementen in de bodem. Al dan niet zijn ze chloorarm, waardoor ze minder inbranding veroorzaken bij droog weer en niet persé beregening nodig hebben.

 

Mengmeststoffen spelen een grote rol in de land- en tuinbouw. Dit is vooral een gevolg van de arbeidsbesparing die het gebruik van deze meststoffen oplevert. De benodigde voedingselementen kunnen in één werkgang worden toegediend. Bijkomend, maar niet te verwaarlozen voordeel is dat er minder rijsporen in het land worden gemaakt. Dit komt de bodemstructuur ten goede.

Mengmest NPK 15-15-15 is een chloorhoudende NPK meststof, ook wel mengmeststof genoemd. Dit zijn minerale meststoffen die meer dan één voedingselement bevatten, verwerkt in één uniforme korrel, met de volgende gehaltes: (N) 15% stikstof, (P) 15% fosfaat, (K) 15% kalium. NPK 15-15-15 zorgt voor een evenwichtige plantengroei en is geschikt voor alle gewassen, behalve de moestuin.

Mengmest 15-15-15 is een prima meststof voor weides waar verder weinig of geen dierlijke mest op komt, zoals een schapen- of paardenweide.

Strooiadvies:

Te gebruiken vanaf april tot september.

Naast stal- of drijfmest: 250 – 300 kg per hectare, zonder stal- of drijfmest: 500 – 550 kg per hectare.

 

Gebruiksadvies:

Gelijkmatig verdelen, natspuiten na het strooien bevordert de opname. Strooi gerust bij regenachtig weer, echter niet op een dauwvochtig gewas.

 

 



Productdetails
09535

Datasheet

Gewicht
25 KG
Je bent misschien ook geïnteresseerd in
16 andere producten in dezelfde categorie:

Referentie: 09517.1000

PATENTKALI

Prijs € 727,82
Meer
Op voorraad