Alle beste verkochte producten

KORNKALI 40+6+4+12

09515.1000
€ 449,52
Inclusief belasting
Aantal

Omschrijving

Kali meststoffen

Chloorarme of chloorhoudende meststof inzetten?
Chloor kan al bij geringe hoeveelheden schadelijk zijn voor planten. Behalve grassen en granen zijn alle gewassen in zekere mate chloorgevoelig. Daarom wordt er onderscheid gemaakt tussen chloorarme en chloorhoudende meststoffen. De gevoeligheid voor chloor wordt tevens bepaald door de zwaarte van de grond. Chloorschade kan voorkomen worden door kalibemesting op het juiste moment toe te passen.

Er zijn chloorarme en chloorhoudende meststoffen. Ruwe kalium bestaat uit kaliumchloride, de meeste akkerbouwgewassen verdragen dat slecht. Middels een chemisch proces kan kaliumchloride worden omgezet in kaliumsulfaat of kaliumnitraat. Deze vormen de basis voor chloorarme meststoffen, waarvan het chloorgehalte minder dan 2% bedraagt. Patentkali is een voorbeeld van een chloorarme meststof. De bekendste chloorhoudende meststof is Kali 60.

Kali oftewel K vervult een onmisbare functie in de stofwisseling van de plant: waterhuishouding.

Het zorgt voor stevigheid en weerstand tegen droogte. Een tekort aan kali kan de opname van stikstof verminderen en daarmee het eiwitgehalte verlagen. Vaak of regelmatig maaien onttrekt kali aan de bodem dat weer aangevuld moet worden om de weerstand te verhogen.

 

Wanneer Kali strooien?

Kali strooi je in het voorjaar als je te maken hebt met gronden die gevoelig zijn voor uitspoeling. Alleen moet je er dan wel voor zorgen dat chloorgevoelige gewassen een chloorarme meststof krijgen om schade te voorkomen. Chloorhoudende (goedkopere) kalimeststoffen kunnen op zwaardere gronden ook in het najaar worden aangewend, ongeacht het volggewas. Het chloor-deel spoelt uit en de kalium kan zich binden aan het kleihumuscomplex, zodat het voor de plant in het voorjaar beschikbaar blijft.

 

Korn-Kali 40 is een chloorhoudende meststof, veelal Kali 40 genoemd, met een evenwichtige en gegarandeerde samenstelling. Door de combinatie van kalium, magnesium, natrium en zwavel in één korrel is Korn-Kali de ideale meststof voor grasland en akkerbouwgewassen. Korn-Kali wordt gebruikt op alle gronden en niet chloorgevoelige teelten om gelijktijdig, in één strooigang, de behoefte aan kalium, magnesium, natrium en zwavel te dekken. Toepassing in het najaar, het vroege voorjaar en in de zomer. Vooral bij gebruik op grasland wordt een optimaal mineralengehalte van het gras bereikt.

Korn-Kali 40: 40% K, 6% MgO, 4% Na, 1% S.

 

 

Productdetails
09515.1000

Datasheet

Gewicht
1000 KG
Je bent misschien ook geïnteresseerd in
16 andere producten in dezelfde categorie:

Referentie: 09517.1000

PATENTKALI

Prijs € 593,51
Meer
Op voorraad