Alle beste verkochte producten

KIESERIET KORREL 25%MgO

09555.1000
€ 473,72
Inclusief belasting
Aantal

Omschrijving

Magnesiumstoffen

Door fotosynthese wordt suiker omgezet in koolhydraten, zetmeel of cellulose. Voor het transport van deze stoffen binnen de planten is magnesium nodig. Een tekort aan magnesium uit zich vaak in verlies van de groene kleur en een slappere plant.

KIESERIET KORREL 25%MgO is een magnesium- en zwavelhoudende meststof met de volgende gehaltes: 25% MgO + 50% S.

Kieseriet korrel is een natuurlijke bron van magnesium. Het aanwezige zwavel en magnesium in de meststof zijn wateroplosbaar waardoor het direct door de plant kan worden opgenomen. Triferto Kieseriet zorgt zo voor een optimale magnesiumvoorziening voor de planten. Het resulteert snel in een diepgroene bladkleur.

De werking van Kieseriet

Magnesium is van essentieel belang voor de fotosynthese. Voor gewassen die gevoelig zijn voor magnesiumgebrek zoals gazons, coniferen en bladhoudende heesters is Kieseriet de perfecte magnesiumbron die zorgt voor een diepgroene kleur. Kieseriet werkt onafhankelijk van de zuurtegraad en is dus op alle gronden inzetbaar en daarom ideaal om snel de magnesium- en zwavelbehoefte te dekken.

Diepgroen gazon, minder maaien

Door het gazon te voeden met Kieseriet ziet uw gazon er gezond en mooi groen uit. Het aandeel magnesium in deze meststof stimuleert de vorming van bladgroen. Hierdoor wordt de fotosynthese van het gras enorm bevordert wat voor een mooiere kleur en een gezonder gazon zorgt. Een effect dat binnen twee weken na strooien al zichtbaar is. Betekent dit extra veel maaien….? Nee, het gras groeit op een trage, natuurlijke manier. Kieseriet bevat namelijk geen stikstof, fosfor of kali, dus de groei van het gras wordt niet extra gestimuleerd. Kieseriet kan op elk moment toegepast worden. Dus is uw gazon wat geel? Hoogstwaarschijnlijk is het een magnesiumgebrek en is Kieseriet de oplossing.

 

Kieseriet voor groene heesters en coniferen
Magnesiumgebrek bij heesters en coniferen is te herkennen aan geel- of bruinverkleuring van het blad of de naalden. Door het toedienen van magnesium vertoont de plant weer een donkergroene kleur. De meeste heesters en naaldbomen zijn magnesiumminnende gewassen. 

Kieseriet in de moestuin
Niet alleen sierplanten en hagen kunnen hun voordeel halen met extra magnesium. Ook bladgroenten zoals sla, peterselie, selderij, etc. zullen een gezonde donkergroene kleur krijgen wanneer je ze bemest met Kieseriet. Door zijn snelle opname wordt het effect snel zichtbaar! Kieseriet is ook toepasbaar op vruchtgroenten met grote bladeren zoals tomaten en komkommer.

Bemestingsadvies:

-Gazon: in maart en september 3 kg per 100 m²;

-Heester/Haag: in maart 4 kg per 100 m²;

-Border: in maart 3 kg per 100 m².

 

 

 

 

Productdetails
09555.1000

Datasheet

Gewicht
1000 KG
Je bent misschien ook geïnteresseerd in
16 andere producten in dezelfde categorie:

Referentie: 09517.1000

PATENTKALI

Prijs € 593,51
Meer
Op voorraad