Alle beste verkochte producten

DCM MIX 5 Minigran (10-4-8+3MgO)

09545
€ 43,75
Inclusief belasting
Aantal

Omschrijving

Mengmeststoffen

 

Deze meststoffen combineren eerder genoemde elementen in een minerale en uniforme korrel. Stikstof voor groei en opbrengst, fosfaat voor wortelgroei en ontwikkeling en kali voor een gezonde waterhuishouding en weerbaarheid. Vaak zijn deze stoffen aangevuld met magnesium voor extra bladgroen en zwavel voor eiwitopbouw en omzetting van elementen in de bodem. Al dan niet zijn ze chloorarm, waardoor ze minder inbranding veroorzaken bij droog weer en niet persé beregening nodig hebben.

 

DCM Mix 5 (NPK 10-4-8 + 3 MgO)

 

DCM MIX 5 is een organisch-minerale meststof, samengesteld op basis van een brede waaier aan organische ingrediënten. Dankzij de combinatie van zowel organische als minerale voedingselementen wordt een snelle start met lange organische werking gegarandeerd. De planten hebben een mooie continue groei, zonder groeistilstand of groeipieken. Bovendien geeft deze meststof geen zoutschokken. Hierdoor wordt een optimale productie verkregen met sterke, aantrekkelijke planten. De formule is verrijkt met magnesium, zodat de planten mooi op kleur komen en blijven. DCM MIX 5 bevat eveneens 8% zwavel (SO3) en 5% calcium (CaO) voor een goede stikstofefficiëntie en sterke planten.

 

Naast organische koolstof (C) als energiebron, is stikstof (N) een belangrijke voedingsstof voor het bodemleven. DCM MIX 5 bevat 36% organische stof van gevarieerde oorsprong. Deze organische stof wordt door het bodemleven omgezet in voeding (minerale elementen) en stabiele organische stof (humus). De combinatie van zowel N als C in DCM meststoffen zorgt voor een sterke stimulans van het bodemleven. In vergelijking met een onbehandeld object was het bodemleven bijna 2x zo actief. Bij gebruik van minerale meststoffen die enkel N en geen extra organische stof aanbrengen, is deze stimulatie veel beperkter. Het is wetenschappelijk bewezen dat een gevarieerd en actief bodemleven dé garantie is op een beter bodemevenwicht waarop ziektes minder vat krijgen. In deze omstandigheden zullen de wortels beter ontwikkelen en de planten beter groeien.

 

DCM Mix 5 zorgt voor een continue en gelijkmatige afgifte van de voedingselementen over een periode van 75 tot 100 dagen. DCM MIX 5 is een organische meststof, met de nadruk op stikstof (10% N), aangevuld met een evenwichtige kalium-bemesting (8% K2O) en is ideaal voor snelgroeiende boomkwekerijgewassen met voldoende stevigheid, zoals buxus en taxus, voor groenten, zoals prei, kolen en selder en voor siergewassen, zoals rozen, bol- en knolgewassen. Met DCM MIX 5 is er geen groeistilstand, dankzij de lange werkingsduur van zowel stikstof, fosfor als kalium. DCM MIX 5 bevat 3% MgO (magnesium), wat noodzakelijk is voor een frisgroene bladkleur en een goede fotosynthese. De organische voedingselementen in DCM MIX 5 worden geleidelijk vrijgesteld door het bodemleven + vorming van humus voor een betere inworteling en minder uitspoeling.

 

Strooiadvies DCM MIX 5:

6 – 20 kg / 100 m², afhankelijk van waarvoor u het gebruikt: groenten, fruit, boomkwekerij, sierteelt of golfvelden. Zie voor de juiste hoeveelheid de omschrijving op de zak.

1e keer strooien in maart / april, 2e keer in juli / augustus.

Productdetails
09545

Datasheet

Gewicht
25 KG
16 andere producten in dezelfde categorie: