KORRELKALK MET 15 % MgO

09557
€ 7,65
Inclusief belasting
Aantal

Omschrijving

Korrelkalk met 15% MgO is een natuurlijke kalk, welke speciaal is ontwikkeld voor gazon en sier- of moestuin. Door de gebruiksvriendelijke korrelvorm is een goede verdeling mogelijk. Strooien kan zowel met de hand als met de strooier gebeuren.

 

Korrelkalk reguleert de zuurtegraad van de bodem en voorkomt daarmee verzuring. De juiste zuurgraad is belangrijk voor de goede ontwikkeling van al uw planten, struiken en bomen. Het stimuleert de ontwikkeling van micro-organismen in de bodem en verhoogt zo de bodemvruchtbaarheid. Het bevordert de opname van noodzakelijke voedingselementen zoals stikstof, fosfaat, kalium en magnesium. Korrelkalk bevat zelf ook 15% magnesium. Dit bevordert de aanmaak van bladgroen waardoor gazon en planten een mooie groene kleur krijgen.

 

U kunt het hele jaar door korrelkalk strooien, maar het beste werkt een bekalking in het voor- en najaar. Het liefst als er regen in aantocht is, zodat de kalk meteen oplost en in de grond doordringt. Gelijkmatig verspreiden en op losse grond goed inharken.

 

Als de zuurtegraad van de bodem zich op een goed niveau bevindt, moet er jaarlijks 5 -10 kg korrelkalk per 100 m² gegeven worden als onderhoudsbekalking. Op deze wijze blijft de zuurgraad op peil. Bij een te zure bodem is eenmalig een dubbele dosering aanbevolen.

Productdetails
09557

Datasheet

Gewicht
20 KG
Je bent misschien ook geïnteresseerd in
16 andere producten in dezelfde categorie: