Alle beste verkochte producten

KORRELKALK MET 15 % MgO

09557
€ 8,25
Inclusief belasting
Aantal

Omschrijving

Magnesiumstoffen

Door fotosynthese wordt suiker omgezet in koolhydraten, zetmeel of cellulose. Voor het transport van deze stoffen binnen de planten is magnesium nodig. Een tekort aan magnesium uit zich vaak in verlies van de groene kleur en een slappere plant.

 

Korrelkalk met 15% MgO

Korrelkalk stuurt zuurtegraad van uw bodem

Bij een lage/slechte zuurgraad kunnen planten niet voldoende voedingstoffen opnemen. Dit remt de groei en geeft mos en onkruiden meer kans. Het strooien van kalk is daarom heel erg belangrijk om mos en onkruidgroei te voorkomen. Voor de buxus is kalk zelfs essentieel, zonder kalk kan de buxus onvoldoende voedingstoffen opnemen. Maar pas op, er zijn ook zuurminnende planten zoals hortensia’s, rododendrons en azalea’s. 

Korrelkalk, eenvoudig te strooien

Kalk in korrelvorm strooien is gemakkelijk en stuift niet. Poedervormige kalk waait weg tijdens het strooien, het komt dan niet op de juiste plek. De korrelkalk uit de consumentenlijn van Triferto zorgt ervoor dat de grasplantjes stevige celwanden krijgen. Daarnaast verhoogd het de zuurtegraad, zodat de grasplantjes veel makkelijker de voedingsstoffen kunnen opnemen. Korrelkalk bevat ook nog 15% magnesium, dat zorgt ervoor dat je gazon weer snel mooi groen wordt én blijft.

Mos in het gazon
Als er mos in het gras zit, betekent dit dat de bodem te zuur is, mos houdt namelijk van zure grond. Veel schaduw zorgt ook voor mos. Het mos vormt een dikke laag waardoor regenwater wordt vastgehouden, hierdoor verdroogt het gras en kan het niet wortelen.

Wanneer kalk strooien
Strooi in de wintermaanden kalk over het gazon. Herhaal dit jaarlijks. Door de verhoogde zuurgraad zijn de graswortels weer in staat om mest op te nemen. Kalk op zich is geen meststof, het is een middel om het gras in conditie te krijgen zodat het weer voeding opneemt en op kleur komt. Kies voor een korrelkalk met magnesium erin, je zult merken dat je gazon snel weer een frisgroene kleur krijgt. Let op: er moet minstens 6 tot 8 weken tussen bekalken en bemesten zitten.

Strooiadvies:

Gazononderhoud: rond februari 15 kg per 100 m²

Gazonreparatie: rond november 25 kg per 100 m²

 

Gebruiksaanwijzing
Gelijkmatig verstrooien over het gazon, siertuin, groentetuin of boomgaard. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een handstrooier of kunstmeststrooier. Op losse grond goed inharken. Bij lange droogte na het strooien sproeien.

 

Productdetails
09557

Datasheet

Gewicht
20 KG
Je bent misschien ook geïnteresseerd in
16 andere producten in dezelfde categorie: