Alle beste verkochte producten

DCM MICRO-MIX

09166
€ 104,90
Inclusief belasting
Aantal

Omschrijving

DCM MICRO-MIX

 

DCM MICRO-MIX is een organische NPK meststof (2,5 – 1 – 2) met een mengsel van grondstoffen (plantaardig) met sporenelementen: boor B, koper Cu, ijzer Fe, mangaan Mn, molybdeen Mo en zink Zn en is toegelaten voor gebruik in de biologische teelt. DCM MICRO-MIX voorkomt en verhelpt gebreksverschijnselen (groei-bijsturing) in volle grond en potgrondteelten. Dankzij deze mix van sporenelementen ontstaat er een oplossing voor gebreksverschijnselen die vaak gecombineerd voorkomen. Deze mix bevat een uitgekiende verhouding zodat kans op ontstaan van antagonismen minimaal is. DCM MICRO-MIX heeft slechts een zeer beperkte NPK-gift, waardoor het mogelijk is om puur sporenelementen toe te dienen wanneer in de bodem of het gewas geen behoefte meer is aan hoofdelementen en waardoor een grotere flexibiliteit qua bemesting gecreëerd wordt. DCM MICRO-MIX is rijk aan organische stof, die kan fungeren als tijdelijke buffer voor de sporenelementen, waardoor ze minder gevoelig zijn voor uitspoeling.

 

DCM MICRO-MIX is een homogeen samengesteld minikorreltje, gemaakt in de zogenoemde MINIGRAN® TECHNOLOGY, een microgranulaat met afmetingen tussen 800 en 2500 microns, waarvan tenminste 80% tussen 1000 en 2000 micron. Dit zorgt voor een tot 60% betere verdeling over het bodemoppervlak of in de potgrond. Deze technologie draagt bij aan een snellere startwerking met behoud van de lange nawerking. MINIGRAN® is een geurarme, stofarme toepassing, welke gemakkelijk toepasbaar is in alle doseersystemen en professionele meststofstrooiers.

 

Gebruiksaanwijzing DCM MICRO-MIX:

De exacte dosis hangt af van:

-de behoefte van het gewas;

-het moment van toepassen;

-het voedingsreserve in de bodem / het substraat;

-de bodemgesteldheid / substraatsamenstelling;

-de capaciteit van de bodem / het substraat om positief geladen ionen uit te wisselen met de bodemoplossing

-de intensiteit van begieten;

-de andere gegeven meststoffen.

 

In VOLLE GROND (per toepassingsbeurt) 2 – 4 kg per 100 m²

In POTGROND:

·homogeen inmengen 150 – 300 gram per m³

·bijbemesting in de pot (per toepassingsbeurt) 150 – 300 gram per m³

 

Alleen te gebruiken in geval van erkende behoefte. De benodigde dosissen mogen niet overschreden worden. De maximale dosis voor teelten in volle grond is 15 kg per 100 m² in een periode van 12 maand en 500 gram per m³ per potgrondteelt.

 

 

Productdetails
09166

Datasheet

Gewicht
25 KG
16 andere producten in dezelfde categorie: