Alle beste verkochte producten

DCM-MIX 6 Minigran (6-3-18+3MgO)

09153
€ 42,95
Inclusief belasting
Aantal

Omschrijving

Het najaar komt er aan en geleidelijk worden de dagen korter. Wat betekent dit voor de groei en de weerbaarheid van het gras?

Zodra de dagen korter worden, zullen de celwanden in de grasplanten dunnen worden. De cel is als het ware uit elkaar getrokken, en het gras wordt lang en dun. Hierdoor wordt het gras kwetsbaarder voor ziektes zoals bijvoorbeeld sneeuwschimmel. Dit proces gaat door totdat de temperatuur te laag is om het gras te laten groeien. Het is dus noodzakelijk om in het najaar, als het gras nog groeit en voedingsstoffen opneemt, het gras sterk en weerbaar te maken voor de winter. Afharden van het gazon is letterlijk het sterk maken van het gras, waardoor het weerbaar en gezond blijft. Een goed bemest gazon voorkomt ziekten, heeft minder kans op mosontwikkeling en herstelt zich sneller na vorst, sneeuw of dooi.

 

Hoe moet ik het gazon afharden?

In september zit de groei nog in het gras en neemt het gras nog voedingsstoffen op. Dit is de juiste periode om ervoor te zorgen dat het gras mooi de winter in gaat. DCM MIX 6 is hiervoor speciaal ontwikkeld. DCM MIX 6 is een samengestelde organische meststof met de nadruk op kalium. Door kalium aan het gazon toe te voegen, zullen de cellen zich niet strekken maar zullen deze kort op elkaar gaan zitten, waardoor het gras wordt afgehard. Dit geeft een sterke en gezonde grasmat met veel weerstand tegen ziektes en een mooie diepgroene kleur. Ook onkruid en mos hebben minder kans zich te ontwikkelen door een sterk en dicht gazon.

 

DCM Mix 6 (NPK 6-3-18 + 3 MgO)

 

Vorming van geelbruine plekken in het gazon in de periode van oktober tot maart wijst veelal op sneeuwschimmel (Fusarium nivale). Het donkere, vochtige weer (mist) in combinatie met temperaturen lager dan 8°C bevorderen de ontwikkeling van deze witte schimmel.

Een najaarsbemesting met hoog kaliumgehalte, zoals DCM MIX 6, versterkt de grasmat en wapent deze preventief tegen deze zwakteparasiet. Indien na de winter nog aangetaste plekken voorkomen, kunnen deze opnieuw ingezaaid worden met graszaad.

 

DCM Mix 6 bevat een specifieke formule voor het afharden van gras voor de winter en bevat magnesium (3%) voor een frisgroene bladkleur. DCM MIX 6 is ook geschikt voor andere kaliumbehoeftige gewassen: sierplanten, boomkwekerij, vruchtgroenten en wortelgewassen.

 

Strooiadvies DCM MIX 6:

-toepassing vanaf eind augustus tot en met oktober, 10 kg / 100 m²;

-6 – 20 kg / 100 m², afhankelijk van waarvoor u het gebruikt: groenten, fruit, boomkwekerij, sierteelt, potgrond, grassportvelden, gazons, siertuinen. Zie voor de juiste hoeveelheid de omschrijving op de zak.

 

Productdetails
09153

Datasheet

Gewicht
25 KG
16 andere producten in dezelfde categorie: