Alle beste verkochte producten

DCM GAZON PUR (minigran) + Anti Mos 25 kg

09551
€ 48,55
Inclusief belasting
Aantal

Omschrijving

Iedereen droomt van een mooi, frisgroen gazon in de lente. Wanneer echter mos tevoorschijn komt, weten velen geen raad. Een tiental mossoorten komt regelmatig voor op gazons. Door deze soortenrijkdom is onder vrijwel alle omstandigheden mosgroei mogelijk.

De belangrijkste oorzaken van mos in het gazon zijn een slechte zuurgraad, waardoor het gras niet goed groeit, de aanwezigheid van een verstikkende viltlaag en een slechte verhouding aan verschillende voedingselementen in de bodem. Mos komt eveneens vaker voor op schaduwplaatsen, maar ook te kort maaien kan de mosgroei bevorderen. Het is belangrijk om bij de aanleg van het gazon de optimale groeicondities voor het gras te creëren zodat mos geen kans krijgt. Steekt mos toch de kop op, dan is een bemestingsschema wenselijk.

 

DCM Gazon Pur NPK 8-4-20 + 3 MgO

 

Deze tijd van het jaar, maart – april / het vroege voorjaar, is de perfecte tijd om de tuin klaar te maken voor het komende groeiseizoen. Om mos in uw gazon te bestrijden en tevens te zorgen voor een volwaardige bemesting, kunt u DCM Gazon Pur over uw gras uitstrooien.

 

DCM Gazon Pur werkt indirect via de wortels van het mos: na ongeveer 3-4 weken vergeelt het mos en kan het gemakkelijk verwijderd worden. De organische meststof (een samengestelde organisch-minerale meststof) in DCM Gazon Pur heeft een lange werking, ook na het verticuteren, zodat open plaatsen snel dichtgroeien. Door het hoge kaliumgehalte is het gras beter bestand tegen droogte.

 

DCM Gazon Pur heeft een unieke werking dankzij de MINIGRAN® Technology: in tegenstelling tot meststoffen in korrel en kruimel valt de MINIGRAN® diep in de grasmat, waardoor al het mos aangepakt wordt. DCM Gazon Pur is zonder gevaar voor bruine vlekken op tegels of kleding toe te passen.

 

TIP: Beregen àltijd na het strooien van DCM Gazon Pur.

 

Een zak van 25 kg DCM Gazon Pur is goed voor circa 250 m².

Productdetails
09551

Datasheet

Gewicht
25 KG
16 andere producten in dezelfde categorie: