Alle beste verkochte producten

DCM LAVAMEEL (granulaat)

09180
€ 24,14
Inclusief belasting
Aantal

Omschrijving

DCM Lavameel (2,5% K, 2% Ca, 3% Mg, 65% Si, 1% Fe))

 

De meest vruchtbare bodems op de aarde bevinden zich rond vulkanen. Dat is niet zo verwonderlijk, omdat de afgekoelde, gestolde lava veel voedingsstoffen voor planten bevat. DCM Lavameel is op deze eigenschappen gebaseerd. DCM Lavameel is een fijn, gemalen poeder, afkomstig van vulkanisch gesteente, heeft dus meerdere voordelen voor planten en is ook nog eens puur natuurlijk.

 

DCM Lavameel is een meststof voor optimale groei en een fysische barrière. De aanwezige mineralen in DCM Lavameel zorgen voor een optimale groei waardoor de plant sterker en weerbaarder is voor extreme weersomstandigheden (droogte, vorst, enz.). DCM Lavameel bevat een hoog gehalte aan silicium, wat de mobiliteit van fosfor verhoogt en zo zorgt voor een betere beworteling en plantengroei. Het aanwezige ijzer zorgt voor een diepgroene bladkleur. De bodemstructuur wordt verbeterd en de grond wordt losser als u het lavameel in de grond werkt. DCM Lavameel kan ook verstoven worden over de planten: hierdoor wordt een fysische barrière aangebracht, waardoor de plant minder toegankelijk wordt voor schimmels, rupsen en andere schadelijke insecten en wordt verhinderd dat ze zich vestigen op uw planten, waardoor uw groen met rust gelaten wordt.

 

Gebruiksaanwijzing:

 

De exacte dosis hangt van verschillende zaken af:

*de behoefte van het gewas;

*het moment van toepassen;

*de voedingsreserve in de bodem of in het substraat;

*de bodemgesteldheid / de substraatsamenstelling;

*de intensiteit van begieten;

*de andere gegeven meststoffen.

 

Inwerken / Inmengen:

 

*volle grond moestuin, hobbyserre/kas, siertuin en gazon: 100 – 300 gr/m². (Ideaal tijdens het zaai-klaar maken van het perceel)

*potgrond: 5 – 10 gr/ltr

*m² moestuin: 100 gr/m²

 

TIP: Los DCM Lavameel op in lauw water en begiet vervolgens uw planten met dit verrijkte water. Hierdoor geeft u de planten water én de nodige mineralen in één handeling.

 

Verstuiven:

 

Verstuif DCM Lavameel bij droge weersomstandigheden met de hand of met een poederverstuiver over de planten:

 

*dosis :200 – 300 gr/100 m²

*frequentie: elke 2 tot 3 weken

*toepassingsperiode: van maart tot oktober

 

DCM Lavameel is toegelaten voor gebruik in de biologische land- en tuinbouw.

Productdetails
09180
16 andere producten in dezelfde categorie: