VLASVEZEL

06539.VP
Aantal

Omschrijving

Let op, vlasvezel heeft op dit moment een langere levertijd dan normaal.
Mogelijke levertijd is 2 tot 4 weken.

 

Vlasvezel 280 liter is hèt ideale strooisel voor paardenboxen en rundveestallen.

Vlas is een optimaal strooisel voor elke stal. Vlasvezel is honderd procent plantaardig, afkomstig van de vlasplant. Het buitenste deel van de stengel van de vlasplant wordt gebruikt in de textielindustrie. Het binnenste gedeelte wordt o.a. gebruikt als stalstrooisel. Doordat de vlaslemen snel afbreken tot compost, is dit strooisel bijzonder praktisch voor u. Het restvolume is relatief laag en dat is een pluspunt bij het uitmesten.

Gebruik vlasvezel

Voor de eerste keer instrooien
Verwijder het oude strooisel uit de box en spuit de vloer schoon. Strooi de vlas op de nog vochtige vloer. (Maak eventueel de grond opnieuw vochtig vlak voor het strooien.) Een ruime aanvangsdosering is nodig voor een dikke mat. Een goede vuistregel is:

een box van 3 x 3 meter     5 balen vlas
een box van 4 x 4 meter     7 balen vlas

Dagelijks
Neem dagelijks de mestballen weg met een paardenvijgenvork, zonder in de strooiselmat te woelen. Hark de bovenlaag dicht, waar het paard deze heeft omgewoeld of opengekrabd. Het voordeel van vlasvezel is dat het vocht naar onderen wordt gezogen en de toplaag weer snel droog is.

Wekelijks
Verwijder bij paarden met een vaste urineerplaats het natte strooisel. Strooi om de week een halve tot een baal bij, om de bovenlaag bij te werken.
Om de tien a twaalf weken dient u het volledig te verwijderen, de stal grondig schoon te maken en vers strooisel aan te brengen.

Vlasvezel wordt geleverd per pallet (statiegeld) à 48 stuks.

 

 

Productdetails
06539.VP

Datasheet

Aantal per pallet
48 stuks
16 andere producten in dezelfde categorie:

Referentie: 06504.VP

ZAAGSEL

Prijs € 335,41
Meer
Op voorraad