Alle beste verkochte producten

VLASVEZEL GEMALEN

06527.VP
€ 431,64
Inclusief belasting
Aantal

Omschrijving

Vlasvezel Gemalen

Vlas is een plant die in Europa nu vooral in Noord Frankrijk en België geteeld wordt. De vezels van vlas zijn zeer geschikt om linnen en canvas van te maken. Daarbij zijn de zaden o.a. rijk aan omega 3-vetzuren en worden deze zowel in de humane als diersector gebruikt als zaad, olie of lijnkoek.

Voordat het vlas in de bekende balen bij u geleverd wordt, gaat er een heel proces aan vooraf. In het kort: Vlas wordt uit de grond getrokken en vlak op de grond gelegd om te roten. Het is een proces waardoor de vezels makkelijker gescheiden worden van de stengel. Halverwege het proces zal het vlas gedraaid worden, waarbij tevens het zaad gewonnen kan worden.

 

Het is van belang dat het weer gematigd is tijdens deze periode en niet te nat. Soms kan een oogst lukken, maar het roten mislukken.

Uiteindelijk worden de vezels gewonnen en blijven de stukken hardere stengel over. Deze worden gehakseld, geschoond en in sommige gevallen ook gemalen. Het eindproduct vlasvezel wordt al jarenlang probleemloos ingezet in de paardenhouderij. Vlasvezel is ook breed inzetbaar bij de kleinere huis- en hobbydieren.

 

Vlasvezel Gemalen:

-is fijn van structuur;

-neemt snel vocht op;

-geeft een zacht ligbed of onderlaag;

-heeft een laag restvolume en snelle compostering;

-geeft minder kans op verstopping in de roosters.

 

Vlasvezel Gemalen wordt geleverd per pallet (statiegeld) à 66 stuks.

 

Wijzigingen zonder voorafgaande kennisgeving voorbehouden.

 

 

 

Productdetails
06527.VP

Datasheet

Aantal per pallet
66 stuks
16 andere producten in dezelfde categorie: