VLASVEZEL ZUIVER LEMEN 280 LTR.

06518
€ 8,01
Inclusief belasting
Aantal

Omschrijving

Let op, vlasvezel heeft op dit moment een langere levertijd dan normaal.
Mogelijke levertijd is 2 tot 4 weken.

 

Vlasvezel (zuiver lemen) 280 liter is hèt ideale strooisel voor paardenboxen en rundveestallen.

Vlas is een optimaal strooisel voor elke stal. Vlasvezel (zuiver lemen) is honderd procent plantaardig, afkomstig van de vlasplant. In het Lavor vlasvezel (zuiver lemen) bevindt zich geen stof, ongedierte, parasieten en andere micro-organismen. Bovendien vormt vlas geen proppen in de hoeven. Dat is wel zo comfortabel voor uw dieren. Doordat de vlaslemen snel afbreken tot compost, is dit strooisel bijzonder praktisch voor u. Het restvolume is relatief laag en dat is een pluspunt bij het uitmesten.

Vlasvezel (zuiver lemen) wordt gebruikt bij rundvee, paarden en konijnen.

Gebruik Lavor vlasvezel (zuiver lemen)

Voor de eerste keer instrooien
Verwijder het oude strooisel uit de box en spuit de vloer schoon. Strooi de Lavor vlasvezel (zuiver lemen) op de nog vochtige vloer. (Maak eventueel de grond opnieuw vochtig vlak voor het strooien.) Een ruime aanvangsdosering is nodig voor een dikke mat. Een goede vuistregel is:

een box van 3 x 3 meter     5 balen vlas
een box van 4 x 4 meter     7 balen vlas

Dagelijks
Neem dagelijks de mestballen weg met een paardenvijgenvork, zonder in de strooiselmat te woelen. Hark de bovenlaag dicht, waar het paard deze heeft omgewoeld of opengekrabd. Het voordeel van Lavor vlasvezel (zuiver lemen) is dat het vocht naar onderen wordt gezogen en de toplaag weer snel droog is.

Wekelijks
Verwijder bij paarden met een vaste urineerplaats het natte strooisel. Strooi om de week een halve tot een baal bij, om de bovenlaag bij te werken.
Om de tien a twaalf weken dient u het Lavor vlasvezel (zuiver lemen) volledig te verwijderen, de stal grondig schoon te maken en vers strooisel aan te brengen.

Vlasvezel zuiver lemen wordt geleverd per baal of per pallet (statiegeld) à 48 stuks.

 

 

Productdetails
06518
Je bent misschien ook geïnteresseerd in
16 andere producten in dezelfde categorie:

Referentie: 06504.VP

ZAAGSEL

Prijs € 335,41
Meer
Op voorraad