Alle beste verkochte producten

VLASVEZEL ZUIVER LEMEN 280 LTR.

06518
€ 9,32
Inclusief belasting
Aantal

Omschrijving

Vlasvezel Zuiver Lemen

Vlas is een plant die in Europa nu vooral in Noord Frankrijk en België geteeld wordt. De vezels van vlas zijn zeer geschikt om linnen en canvas van te maken. Daarbij zijn de zaden o.a. rijk aan omega 3-vetzuren en worden deze zowel in de humane als diersector gebruikt als zaad, olie of lijnkoek.

Voordat het vlas in de bekende balen bij u geleverd wordt, gaat er een heel proces aan vooraf. In het kort: Vlas wordt uit de grond getrokken en vlak op de grond gelegd om te roten. Het is een proces waardoor de vezels makkelijker gescheiden worden van de stengel. Halverwege het proces zal het vlas gedraaid worden, waarbij tevens het zaad gewonnen kan worden.

 

Het is van belang dat het weer gematigd is tijdens deze periode en niet te nat. Soms kan een oogst lukken, maar het roten mislukken.

Uiteindelijk worden de vezels gewonnen en blijven de stukken hardere stengel over. Deze worden gehakseld, geschoond en in sommige gevallen ook gemalen. Het eindproduct vlasvezel wordt al jarenlang probleemloos ingezet in de paardenhouderij. Vlasvezel is ook breed inzetbaar bij de kleinere huis- en hobbydieren.

 

Vlasvezel Zuiver Lemen:

-beschikt over een grote vochtopname;

-is extra stofarm;

-is zacht en gemakkelijk in gebruik;

-composteert snel en wordt vaak hergebruikt in de tuinbouw;

-is zeer geschikt voor gebruik in de paardenstal.

 

Gebruik Vlasvezel Zuiver Lemen

 

Voor de eerste keer instrooien:


Verwijder het oude strooisel uit de box en spuit de vloer schoon. Strooi de Vlasvezel Zuiver Lemen op de nog vochtige vloer. (Maak eventueel de grond opnieuw vochtig vlak voor het strooien.) Een ruime aanvangsdosering is nodig voor een dikke mat.

Een goede vuistregel is:

een box van 3 x 3 meter     5 balen vlas
een box van 4 x 4 meter     7 balen vlas

 

Dagelijks:


Neem dagelijks de mestballen weg met een paardenvijgenvork, zonder in de strooiselmat te woelen. Hark de bovenlaag dicht, waar het paard deze heeft omgewoeld of opengekrabd. Het voordeel van Vlasvezel Zuiver Lemen is dat het vocht naar onderen wordt gezogen en de toplaag weer snel droog is.

 

Wekelijks:

Verwijder bij paarden met een vaste urineerplaats het natte strooisel. Strooi om de week een halve tot een baal bij, om de bovenlaag bij te werken.
Om de tien a twaalf weken dient u het Vlasvezel Zuiver Lemen volledig te verwijderen, de stal grondig schoon te maken en vers strooisel aan te brengen.

Vlasvezel zuiver lemen wordt geleverd per baal of per pallet (statiegeld) à 60 stuks.

 

Wijzigingen zonder voorafgaande kennisgeving voorbehouden.

 

 

 

Productdetails
06518
Je bent misschien ook geïnteresseerd in
16 andere producten in dezelfde categorie: