Alle beste verkochte producten

LAVA 3 (bigbag à 1000 kg)

09522BB
€ 292,82
Inclusief belasting
Aantal

Omschrijving

Lava3 – het ideale strooisel voor plant het dier.

Lava3 is een steenmeel, afkomstig van vulkanisch stollingsgesteente, dat goed gebruikt kan worden in de veestal. Het wordt aangeboden in poedervorm en het biedt bij gebruik als stalstrooisel drie keer voordeel: het zorgt voor hygiëne in de stal, heeft een stikstofbindende werking in de mestput en zorgt voor een duurzame bodemverbetering op het land. Het is 100% veilig, zelfs als uw dieren er per ongeluk van eten. Daarnaast vormt het ook een uitstekend alternatief voor krijt en kalk.

Lava3 in de stal

Het gebruik van Lava3 draagt bij aan hygiëne in de stal. Het lavapoeder zorgt voor droge ligboxen en heeft een bacterieremmende werking. Bij voldoende gebruik kunt u de uitstoot van ammoniakale stikstof verminderen en zorgt u voor een gezondere omgeving voor uw dieren.

Door de bacterieremmende eigenschap van het lavapoeder krijgen infectiewonden zoals speenbetrapping en klauwontstekingen minder kans. Deze positieve effecten ontstaan al bij het strooien van Lava3 in de ligbox. Daarnaast regelmatig een voetenbad met Lava3 zorgt voor de beste resultaten.

Ten opzichte van kalk heeft Lava3 als voordeel dat het de spenen niet uitdroogt. Lava3 heeft een pH-waarde van 8.1 (vrijwel neutraal), hierdoor blijven de spenen gezond en soepel. De werkzaamheid van Lava3 zit niet in de pH-waarde.

De voordelen van Lava3 in de stal zijn:

-Een fantastisch droge ondervloer;

-Geen schurend effect, geen open hakken of schrale / gevoelige spenen;

-Zuivert wonden door speenbetrapping en klauwontstekingen;

-Sterk verminderde ammoniakuitstoot, dus minder vliegen in de stal.

 

Na gebruik in de stal is uw Lava3 nog steeds van grote waarde zoals in de mestput of op het land.

Lava3 in de mestput

Lava3 zakt niet naar de bodem van de mestput, maar bindt zich direct aan de organisch zwevende massa. De sporenelementen in het steenmeel bevorderen de omzetting (fermentatie) in de drijfmest. Door dit fermentatieproces krijgt de drijfmest een hoger percentage gebonden stikstof, nitraat en fosfaat. Deze homogene mest zorgt ervoor dat de meststof beter opneembaar is voor het bodemleven.

Lava3 heeft een stikstofbindende werking, in tegenstelling tot kalk wat zorgt voor stikstofvervluchtiging.

De voordelen van Lava3 in de mestpunt zijn:

-Sporenelementen bevorderen de fermentatie in drijfmest;

-De mest krijgt een hoger percentage gebonden stikstof, nitraat en fosfaat;

-U krijgt homogenere mest, die beter op te nemen is door de flora en fauna in de grond.

Lava3 op het land

Op het land is Lava3 een uitstekende bodemverbeteraar. Het meel, wat van vulkanisch stollingsgesteente komt, is rijk aan mineralen en sporenelementen. Hierdoor is het een zeer geschikte toevoeging om de vruchtbaarheid van de bodem te bevorderen. Het is een natuurlijk en duurzaam product, dit maakt het geschikt voor biologische landbouw.

1000 kg Lava3 per hectare per jaar is een goede onderhoudsbemesting voor uw land.

Lava3 geeft een betere vastlegging van voedingsstoffen in de bodem, waardoor deze minder snel uitspoelen. Hierdoor ontstaat een reductie van nitraatverlies in de bodem. Als een plant stikstof toegediend krijgt, dan krijgt de plant een groeistoot. Doordat drijfmest met lavameel een hoger percentage gebonden stikstof heeft, zal deze mest bijdragen aan een snellere groei van gewassen*.

Lavameel verbetert de gewasopbrengst tevens door het hoge gehalte silicium. Dit element zorgt voor celwandversteviging van de plant, waardoor er een steviger gewas groeit.

Het lavapoeder is anorganisch en bevat onder andere de mineralen en sporenelementen borium, calcium, fosfor, jodium, kobalt, koper, magnesium, mangaan, molybdeen, natrium, selenium, silicium, titaan en zink.

*De benodigde mineralen en sporenelementen moeten dan wel aanwezig zijn. Lava3 is geen vervanger van NP-kunstmest, maar verhoogt wel de effectiviteit van deze meststoffen.

De voordelen van Lava3 op het land zijn:

-Het hoge siliciumgehalte zorgt voor versteviging van de celwand. Sterkere planten zijn het resultaat;

-Klei- en aluminiumplaatjes in Lava3 leveren betere kleihumus op. De grond houdt meer vocht vast;

-Lava3 beperkt het nitraatverlies in de bodem, doordat de aanwezige voedingsstoffen beter worden vastgehouden en door het gewas beter worden opgenomen;

-Lava3 is de ideale vervanger voor compost, stalmest en reguliere kunstmest en verhoogt de effectiviteit van NP-kunstmest;

-Lava3 werkt snel en heeft een langdurig effect.

Strooiadvies Lava3:

-Rubbermat of waterbed: Het beste resultaat behaalt u door minimaal 600 gram Lava3 per koe per dag te strooien in een leeg en schoon ligbed. Het hele ligbed poederen met Lava3 en enkel op de laatste 60 centimeter een beetje organisch strooisel toevoegen, zoals zaagsel of gemalen stro.

-Diepstrooibed: In de diepstrooibedden wordt veelal Lava3 Basis gebruikt in combinatie met organisch strooisel naar keuze. U kunt de richtlijn aanhouden gebaseerd op het gewicht, waarbij u circa 1/3 Lava3 en 2/3 organisch strooisel gebruikt.

Lava3 heeft, in tegenstelling tot kalk, een vrijwel neutrale pH-waarde. U hoeft daarom geen handschoenen te dragen bij het strooien.

 

 

 

Lava3 puur of gemengd

Lava3 is te gebruiken in pure vorm of gemengd met ligboxstrooisel.

Productdetails
09522BB

Datasheet

Gewicht
1000 KG
3 andere producten in dezelfde categorie: