Alle beste verkochte producten

ZANDVRIJ 3 KG*

08211
€ 59,60
Inclusief belasting
Aantal

Omschrijving

Zandvrij de Luxe is bestemd voor het reinigen van de darmen van een paard of pony. Zand kan een groot gevaar vormen voor de paarden of pony's. Voer hoopt zich op en daardoor kan de darm verstopt raken, met als gevolg ernstige vormen van koliek. Zandvrij de Luxe is gemaakt op basis van gecoate Psyllium Husk en is ideaal voor kieskeurige paarden en pony’s die niet de “normale” Psyllium Husk-kaf eten. Zandvrij de Luxe bestaat uit Psyllium vlozaad kaf, wat door middel van een gepatenteerd productieproces wordt gecoat (ingekapseld) samen met gemalen fenegriek (foenegriek) zaden. Fenegriekzaad is een van de favoriete smaken van het paard met een gunstig neveneffect: invloed op onder meer de spijsvertering. Door het coatingproces wordt het effect van Psyllium Husk verlengt, doordat de Psyllium Husk langzamer wordt opgelost totdat de darm bereikt is. Het voordeel is onder andere dat vrij grote hoeveelheden Zandvrij de Luxe kunnen worden toegediend samen met kleine hoeveelheden voer. Dit is mogelijk omdat het paard houdt van de smaak en de consistentie, het paard zal daarom niet uitzoeken wat het eet en eet de schillen in dezelfde mate als bij gewone Psyllium Husk. Dit is met name gunstig voor kieskeurige paarden.
Zandvrij de Luxe kan zowel worden gebruikt wanneer zand al een probleem in de darm geeft en ter voorkoming van deze problemen. Bovendien zorgt Psyllium Husk voor een goede algemene spijsvertering van het paard. Indien, bijvoorbeeld, de consistentie van de uitwerpselen los is, zal deze vaster worden. Indien de uitwerpselen te hard zijn, zal de Psyllium Husk de ontlasting verzachten. Vooral oudere paarden kunnen profiteren van het effect van Psyllium vlozaad kaf als ze een verminderde peristaltiek en verstoorde darmfunctie hebben, bijvoorbeeld na beschadiging door wormen en uitstulpingen in de darm

 

Toediening:

Geef Zandvrij de Luxe gedurende de periode dat een paard of pony voer of weide krijgt waarbij veel zand wordt opgenomen. Stop zodra geen zand meer in de mest wordt waargenomen. Het is van het grootste belang dat het paard altijd toegang heeft tot grote hoeveelheden vers water.

 

Samenstelling:

Psyllium Husk 65%, suiker, fenegriekzaad (foenegriek), kokosnootolie, Maltodextrin

 

Analytische bestanddelen:

 

Ruw eiwit

6

%

Ruw vet

8

%

Ruwe celstof

4

%

Ruwe as

2

%

Natrium

0,1

%

 

 

Dosering:
Dosering oraal:

Paarden (ca. 500 kg):

-Darmreiniging: 150 gram per dag gedurende 30 dagen

-Onderhoud: 75 gram per dag

Pony’s (ca 250 kg):

-Darmreiniging: 75 gram per dag gedurende 30 dagen

-Onderhoud: 37 gram per dag.                                                         

 

Het is zeer verstandig om de dagdosering niet te overschrijden (maatbeker inbegrepen, 1 maatbeker = ca. 50 gram)

 

 

Zorg steeds voor voldoende vers en schoon drinkwater.

Wijzigingen zonder voorafgaande kennisgeving voorbehouden.

Kijk voor de meest recente informatie op het etiket van dit product.

 

Productdetails
08211
16 andere producten in dezelfde categorie: