Alle beste verkochte producten

REVIVA FARM-O-SAN 15 KG *

07666
€ 84,85
Inclusief belasting
Aantal

Omschrijving

Farm-O-San Reviva 15 kg

Kies voor een goede transitie en maximaliseer de melkopbrengst!

Direct na het afkalven bevindt de koe zich in haar meest kwetsbare periode. Zo is 75% van de gezondheidsproblemen (o.a. melkziekte, baarmoederontsteking) terug te leiden naar de transitiefase. Alle metabole veranderingen die rond het afkalven plaatsvinden, kunnen de gezondheid van de koe negatief beïnvloeden en leiden tot een slechte lactatiestart. Koeien kunnen direct na het afkalven uitgedroogd zijn, een laag calciumgehalte in het bloed hebben en over een negatieve energiebalans beschikken. Dus hoe beter je jouw koeien door de transitiefase laat komen, hoe kleiner het risico op gedwongen afvoer en hoe optimaler de levensdagproductie. Met wat extra liefde, zorg én aandacht voor de bloed-calciumspiegel en de energiebalans kom je een heel eind!

 

Oorzaken problemen in de transitiefase

Problemen in de transitiefase hebben over het algemeen twee oorzaken:

 

1.Tekort aan beschikbaar calcium rond het afkalven

Melk- of kalfziekte is een tekort aan beschikbaar calcium rond de afkalfperiode. Het snel op peil brengen van de bloed-calciumspiegel is cruciaal om de koe letterlijk op de been te houden.

 

2.Te grote negatieve energiebalans

Koeien bereiken ongeveer 4-8 weken na het afkalven hun lactatiepiek. De droge-stof-opname stijgt niet in hetzelfde tempo. Daardoor hebben koeien de eerste 3 maanden na het afkalven een negatieve energiebalans, waardoor het belangrijk is ze van voldoende glucogene energie te voorzien.

De beste zorg voor verse moeders: Farm-O-San Reviva en Farm-O-San Gluconomic

Door rond het afkalven de bloed-calciumspiegel en de energiebalans op peil te houden, kan je de melkopbrengst maximaliseren. Maak je opstartaanpak compleet en combineer deze twee producten.

Farm-O-San Reviva bevat de elektrolyten, calcium en energie die de koe nodig heeft om de balans na het afkalven zo nel mogelijk weer te herstellen. Farm-O-San Reviva stimuleert de droge-stof-opname en verhoogt het calciumgehalte na het afkalven, wat bijdraag aan een goede start van de melkproductie en de gezondheid. Farm-O-San Reviva is verrijkt met een smaakstof waardoor het product extra smakelijk is.

 

Toediening en gebruiksaanwijzing:

Meng 1 kg Farm-O-San Reviva met 10 liter heet water (40-45°C). De oplossing zal oranje kleuren. Voeg, wanneer het poeder is opgelost, 10 liter koud water toe, zodat een drinktemperatuur van ongeveer 25-30°C bereikt wordt. Deze lauwe Farm-O-San Reviva oplossing dient eenmalig, direct na het afkalven, aan de koe gegeven te worden, voordat de koe vrije toegang tot water heeft.

 

Samenstelling

Per kg product

Dextrose

31,5%

Natriumbicarbonaat

5,0%

Calcium

4,4%

Natriumchloride

7,5%

Vitamine A

80000 IU

Vitamine D3

18000 IU

Vitamine E

2700 IU

IJzer

200 mg

Mangaan

190 mg

Selenium

1,4 mg

Saccharomyces cerevisiae

0,6 mg

Betacaroteen

200 mg

 

Zorg steeds voor voldoende vers en schoon drinkwater.

Wijzigingen zonder voorafgaande kennisgeving voorbehouden.

Kijk voor de meest recente informatie op het etiket van dit product.

 

Productdetails
07666
9 andere producten in dezelfde categorie: