Alle beste verkochte producten

DCM VIVIMUS Universeel 60 LTR

09576
€ 13,90
Inclusief belasting
Aantal

Omschrijving

DCM VIVIMUS® universeel

 

DCM VIVIMUS® universeel is een universele bodemverbeteraar op basis van tuinturf, gecomposteerde naaldhoutschors, druivenpittenkoek, gedroogde kippenmest en gedroogde koemest, geschikt voor in de plantput. Geschikt om door de grond te mengen bij het aanplanten van bomen, hagen, struiken, buxus etc.

 

DCM VIVIMUS® universeel zorgt voor een humusrijke, luchtige grond met een groot waterhoudend vermogen en een verhoogd vermogen om voedingselementen vast te houden. DCM VIVIMUS® universeel creëert een ideale verhouding tussen lucht en vocht in de bodem, zodat de wortels zich op een gezonde manier ontwikkelen en draagt bij aan een snelle inworteling, een goede weggroei en als gevolg daarvan een geslaagde aanplanting. DCM VIVIMUS® universeel is rijk aan een selecte verscheidenheid aan organische stoffen voor de ontwikkeling van een gevarieerd en rijk bodemleven, onmisbaar voor gezonde en sterke planten.

DCM VIVIMUS® universeel is geschikt voor toepassing in de biologische tuin.

 

Gebruik DCM VIVIMUS® universeel:

 

Bij aanplanting:

-volle grond toepassing: 100 – 300 liter / 10 m²

-plantputmethode:

·kies steeds stevige en gezonde planten met een goed vertakt wortelstelsel;

·graaf een plantgat dat ruim dubbel zo groot is als de wortelkluit;

·maak een mengsel van 1 deel uitgegraven grond met 1-2 delen DCM VIVIMUS® universeel; de plant niet in pure Vivimus zetten, dit is niet goed voor de wortels!

·bedek de bodem van het plantgat met een flinke laag van het mengsel;

·zet de wortels of de kluit van de plant erop. Spreid de wortels van de plant uit en vul het plantgat met hetzelfde mengsel;

·druk de grond stevig aan. Geef een flinke hoeveelheid water voor een goede aansluiting tussen de wortelkluit en de nu humusrijke bodem, die het vocht beter vasthoudt.

 

Bij een bestaande tuin:

DCM VIVIMUS® universeel kan ook als bodemverbeteraar gebruikt worden bij bestaande aanplantingen. Door jaarlijks enkele centimeters DCM VIVIMUS® universeel in de toplaag van de bodem te mengen, behoudt de grond zijn optimale structuur en droogt hij minder snel uit.

 

 

 

Productdetails
09576
12 andere producten in dezelfde categorie: