DENNENSCHORS 25-45 MM JARDINO 70 LTR

09568
€ 9,05
Inclusief belasting
Aantal

Omschrijving

Jardino sierschors 25-40 mm, 60 liter

 

Jardino sierschors voorkomt erosie en overmatige verdamping, is isolerend, structuurverbeterend en milieuvriendelijk. De boomschors is geschikt voor decoratie, deklaag op wandelpaden en speelplaatsen en als onkruidbestrijding.

 

Sierschors bestaat uit inheemse schors. De inheemse schors (van de spar en de den) komt van zagerijen die deze als ruwe schors aan de verwerkingsbedrijven leveren. Daar wordt deze voor een periode van minimaal 4 weken opgeslagen, waarbij groeibevorderende bestanddelen afbreken. Aansluitend wordt de opgeslagen ruwe schors door middel van een schredder fijn gehakt en daarna, afhankelijk van de gewenste kwaliteit en gradatie, afgezeefd. De producten, gemaakt van sparren en dennenschors, dienen als bodembedekking en ter verhindering van het kiemen van aangewaaide onkruidzaden als tegen erosie. Onder de sierschorslaag blijft de bodemvochtigheid gelijkmatig en beschermd zo de grond tegen uitdroging. Sierschors activeert het bodemleven en verzorgt de planten met mineralen. Wanneer de schors in een dikke laag wordt aangebracht onderdrukt het de groei van onkruid. Het onkruid wat er alsnog doorheen komt is, door de losse sierschorslaag, gemakkelijk te verwijderen.

 

Bij gebruik als deklaag op speelplaatsen moet een goed drainerende onderlaag worden aangebracht om overvloedig regenwater snel af te voeren. Onder speeltoestellen een voldoende laagdikte aanbrengen om de val dempende werking te garanderen.

 

Bij gebruik als onkruidbestrijding een voldoende laagdikte toepassen, minimaal 5 cm. Voor het aanbrengen eventueel aanwezig onkruid verwijderen.

 

Bij gebruik als bodemafdekking moet de laag ieder jaar worden aangevuld.

Productdetails
09568
5 andere producten in dezelfde categorie: