Alle beste verkochte producten

DENNENSCHORS 25-45 MM JARDINO 70 LTR

09568
€ 10,90
Inclusief belasting
Aantal

Omschrijving

Jardino dennenschors 25-40 mm, 60 liter

 

Jardino dennenschors (sierschors) voorkomt erosie en overmatige verdamping, is isolerend, structuurverbeterend en milieuvriendelijk. De boomschors is geschikt voor decoratie, deklaag op wandelpaden en speelplaatsen en als onkruidbestrijding.

 

Dennenschors wordt gemaakt van schors dat van de spar en de den afkomstig is en is afkomstig van Noord-Europese dennen. Dennenschors komt van zagerijen die deze als ruwe schors aan de verwerkingsbedrijven leveren. Daar wordt deze voor een periode van minimaal 4 weken opgeslagen, waarbij groeibevorderende bestanddelen afbreken. Aansluitend wordt de opgeslagen ruwe schors door middel van een schredder fijn gehakt en daarna, afhankelijk van de gewenste kwaliteit en gradatie, afgezeefd. De producten, gemaakt van sparren en dennenschors, dienen als bodembedekking en ter verhindering van het kiemen van aangewaaide onkruidzaden als tegen erosie. Onder de sierschorslaag blijft de bodemvochtigheid gelijkmatig en beschermd zo de grond tegen uitdroging. Sierschors activeert het bodemleven en verzorgt de planten met mineralen. Wanneer de schors in een dikke laag wordt aangebracht onderdrukt het de groei van onkruid. Het onkruid wat er alsnog doorheen komt is, door de losse sierschorslaag, gemakkelijk te verwijderen.

Dennenschors is herkenbaar aan de lichtbruine kleur van het materiaal en gaat ongeveer 4 jaar mee. Dennenschors is materiaal van een betere kwaliteit als Sylvesterschors.

 

Gebruik van dennenschors:

Dennenschors is onder andere te gebruiken voor het bestrijden van onkruid, te gebruiken om tuinpaden op een natuurlijke manier aan te leggen, voor op een speelplaats of als bodembedekker op een oprit te gebruiken. Bij dennenschors wordt aangeraden om ongeveer een laag van tussen de 8 – 10 centimeter aan te brengen. Dit zou voldoende moeten zijn, het materiaal kan op deze manier niet zomaar in de bodem verdwijnen en biedt voldoende stevigheid. Wilt u dennenschors voor een speelplaats gebruiken, dan zou een laag van ongeveer 10 cm voldoende moeten zijn om een val te dempen. Bij gebruik als deklaag op speelplaatsen moet een goed drainerende onderlaag worden aangebracht om overvloedig regenwater snel af te voeren.

Bij gebruik als onkruidbestrijding een voldoende laagdikte toepassen, minimaal 5 cm. Voor het aanbrengen eventueel aanwezig onkruid verwijderen.

Bij gebruik als bodemafdekking moet de laag ieder jaar worden aangevuld.

Productdetails
09568
6 andere producten in dezelfde categorie: