Alle beste verkochte producten

SPELT *

03229
€ 16,32
Inclusief belasting
Aantal

Omschrijving

Spelt

Spelt is één van de meest originele, natuurlijke granen. Spelt mist alle technische “verbeteringen” en bevindt zich nog in de oervorm. Spelt wordt minder snel door ziekten aangetast, daarom zijn chemische bestrijdingsmiddelen niet nodig. Spelt bevat meer vitaminen en mineralen dan andere graansoorten. De belangrijkste voedingsstoffen zitten in de kern van de korrel.

Ruwe spelt is gemaakt voor het spijsverteringsmechanisme van het paard. Spelt heeft een verteerbaarheid van 85% en scoort hiermee het hoogst als graansoort (tegen haver met 70%). Het paard moet lang op de ruwe spelt kauwen, hierdoor maakt het veel speeksel aan wat weer ten goede komt aan het voorkomen van maagproblemen. De onoplosbare vezels verhogen de darmwerking. Je zult merken dat het paard spelt moet leren verteren. In het begin zie je vaak speltkorrels terug in de mestballen. Vind je dus veel hele korrels in de mest, geef dan enkele weken iets minder. Na een paar weken kun je de hoeveelheid weer langzaam opvoeren naar een halve tot hele kilo per dag.

Spelt bevat vele vitaminen (E, B groep, foliumzuur, niacine) en mineralen (vooral ijzer, magnesium en fosfor). Wat de gezondheid betreft, spelt bevat zes van de acht essentiële aminozuren.

Spelt reinigt het lichaam van toxines en afval en stimuleert de doorbloeding van o.a. de nieren en hoeven. Mede om deze eigenschappen wordt ruwe spelt vaak ingezet bij paarden met insuline resistentie, staart- en maneneczeem en hoefbevangenheid.

De essentiële vetzuren in spelt zijn levensbelangrijke bouwstoffen voor de celwanden en zenuwen. Spelt bevat speciale koolhydraten die het immuunsysteem stimuleren. Het is ook een buitengewone bron van vezels en heeft een groot gehalte aan B-complexe vitaminen.

Spelt bevat als enige graan mucopolysacchariden, hele bijzondere koolhydraten, tegenwoordig vaak aangeduid als glucosamineglycanen. Deze versterken het immuunsysteem en verhogen de weerstand tegen infecties. Glucosamineglycanen spelen een belangrijke rol bij de aanmaak en opbouw van kraakbeen, wat belangrijk is voor soepele en veerkrachtige gewrichten.

Spelt is de enige graansoort die neutraal in het lichaam werkt, noch zuur nog basisch.

Voer je paard gedurende een periode spelt als een soort kuur. Bevalt het, dan kun je het blijven voeren.

 

Zorg steeds voor voldoende vers en schoon drinkwater.

Wijzigingen zonder voorafgaande kennisgeving voorbehouden.

Kijk voor de meest recente informatie op het etiket van dit product.

 

Productdetails
03229
6 andere producten in dezelfde categorie:

Referentie: 03160

TARWE *

Prijs € 18,50
Meer
Op voorraad