Alle beste verkochte producten
Pluimveevoer
Pluimveevoer

Pluimveevoer

Enkele wetenswaardigheden voor een optimale gezondheid van pluimvee

-Daalt de buitentemperatuur, dan stijgt de voederopname. Kippen en andere soorten pluimvee compenseren kou door meer te eten en zoeken graag beschutting.

-Bij warme temperaturen zal de voederopname dalen. Zorg daarom voor voldoende schaduwplekken en zand, zodat ze af kunnen koelen. Een zandband dient tevens als ongediertebestrijder.

-Verstrek met enige regelmaat ruwvoer: het heeft een positief effect op verenpikken en de vezels zorgen voor stimulatie van de spiermaag en een algehele gezondheid. Denk bij ruwvoer aan Hartog Compact Luzerne of hooi. Maar ook groenten en gras kunnen bijgevoerd worden. Vooral dieren die in een ren worden gehouden hebben er baat bij. Let wel: de normale voergift is het belangrijkste, zie ruwvoer als aanvullend en voer met mate.

-Voorkom vervetting van pluimvee door een teveel aan granen. Voer maximaal 25% granen naast volledig voer, om natuurlijk scharrelgedrag te stimuleren.

-Kippen en overig pluimvee zijn gevoelig voor bloedluizen enz. Zorg voor een goede hygiëne in het hok, verschoon regelmatig en behandel indien nodig.

Er zijn 27 producten.

Item 1-12 van 27 in totaal item(s)