Alle beste verkochte producten
Honden- en kattenvoer

Honden- en kattenvoer

Aanvullende informatie Lavor hondenvoeders

Goed voer is belangrijk voor uw hond. Een uitgebalanceerd voer draagt bij aan een goede conditie.

Uw hond heeft behoefte aan een volledig samengesteld voer. Daarom zitten er in Lavor hondenvoer naast eiwitten, koolhydraten en vetten ook vitaminen en mineralen. Eiwitten zijn belangrijk voor een goede spierontwikkeling. Koolhydraten en vetten zijn de brandstoffen voor het lichaam, ze leveren warmte en energie. Mineralen als calcium, fosfor en magnesium zijn erg belangrijk voor goed ontwikkelde beenderen en een sterk gebit. Vitaminen zijn belangrijk voor een gezond lichaam.

Het zelf bijvoeren van extra mineralen en/of vitaminen is overbodig voor volwassen dieren en kan zelfs schadelijke gevolgen hebben. Zo kan bijvoorbeeld te veel kalk de calcium-fosfor verhouding verstoord raken.

 

Lavor heeft verschillende soorten hondenvoeders, welke in drie soorten worden opgedeeld:

Speciaal hondenvoeders

Dit zijn producten met enkel selectief geselecteerde grondstoffen, zoals geen inzet van gluten of granen of inzet van één dierlijke eiwitbron, met daarbij functionele ingrediënten. De producten dienen de gezondheid van de hond zo goed mogelijk te ondersteunen en hebben vaak een specifiek voedingsdoel, zoals het zijn van een hypoallergeen product.

Premium hondenvoeders

Deze voeders bevatten geselecteerde ingrediënten, aangevuld met functionele ingrediënten om de gezondheid nog beter te kunnen ondersteunen.

Standaard hondenvoeders

Allround volledige voersoorten die voldoen aan de voedingswaarde.

 

Lavor verdeelt het levenstraject in 3 fases:

 

 

PUPPY

VOLWASSEN

SENIOR

Klein < 10 kg

4 weken – 7 maand

8 maand – 7 jaar

Vanaf 8 jaar

Middel 10 - 25 kg

4 weken – 9 maand

8 maand – 7 jaar

Vanaf 6 jaar

Groot > 25 kg

4 weken – 14 maand

15 maand – 5 jaar

Vanaf 5 jaar

 

Zo verschillen de levensfases van uw hond en speelt ook de grootte en/of het ras samen met de leefomstandigheden een grote rol. De voerschema’s bij de verschillende soorten hondenvoer en op het etiket van de zakken zijn altijd een richtlijn.

Naast de voeders in de webshop, zijn er ook verschillende hondensnacks in het assortiment, al dan niet glutenvrij. Deze zijn gemakkelijk mee te bestellen via deze website.

Kijk in de voertabel bij de verschillende soorten voeders welk voer het beste bij uw hond past!

Voor informatie en/of hulp om het juiste soort voer bij uw hond te zoeken, kunt u op werkdagen tijdens kantooruren geheel vrijblijvend contact met ons opnemen via het telefoonnummer zoals vermeld op de homepage van onze website.

Subcategorieën

Excuses voor het ongemak.

Zoek opnieuw