Alle beste verkochte producten

MARSTALL EXZEM *

M4178
€ 21,93
Inclusief belasting
Aantal

Omschrijving

Marstall ExZem muesli is een huid-actieve muesli (zonder haver) op natuurlijke basis, als speciale voeding voor paarden met aanleg voor zomereczeem. Met organisch gebonden sporenelementen, kruiden en andere natuurlijke bestanddelen ter versterking van de huidfunctie en verlichting van het organisme. Marstall ExZem-muesli is speciaal ontwikkeld voor paarden die gevoelig zijn voor huidallergieën, als voedingsfysiologische ondersteuning bij aanleg voor zomereczeem en andere huidproblemen. Marstall ExZem-muesli vanaf eind februari tot eind oktober voeren. Bij paarden met een sterke aanleg voor zomereczeem is het ook zinvol het hele jaar rond Marstall ExZem-muesli te geven.                                             In het algemeen geldt dat de huid de spiegel is van het bloed. Marstall ExZem-muesli bevat diverse bestanddelen die rijk zijn aan vitalstoffen, zoals zeealgenmeel, biergist, lijnzaad, kieselgur, fruitzuur en knoflookgranulaat, evenals speciale kruiden in natuurlijke vorm die een gunstig effect hebben op bloed en huid. Deze bestanddelen zouden eigenschappen bezitten die helpen het bloed te zuiveren, waarmee de stofwisseling van de huid verlicht wordt en het herstel van de huid wordt bevorderd. Marstall ExZem-muesli biedt het paard bovendien hoogwaardige organische en biologisch actieve sporenelementen, zoals koper, zink, mangaan en selenium, die in het bijzonder de functie van de huid ondersteunen.           Marstall ExZem-muesli komt op doeltreffende wijze tegemoet aan de speciale behoefte van allergiegevoelige paarden aan hoogwaardige voedingsstoffen, ter voorkoming van voedingsgerelateerde gebreksverschijnselen. Juist paarden met een gevoelige of zelfs een reeds aangetaste huid hebben behoefte aan organische en daardoor biologisch licht verteerbare voedingstoffen, evenals een hoger gedoseerde, uitgebalanceerde aanvoer van belangrijke vitaminen en mineralen bij een lage krachtvoerdosis. De hoge concentratie voedingsstoffen in Marstall ExZem-muesli maakt kleine rantsoenen mogelijk, waardoor niet alleen de darmen ontlast worden, maar waardoor Marstall ExZem-muesli ook een bijzonder zuinige en gemakkelijk toe te passen muesli is als het gaat om muesli’s voor probleempaarden.

 

Samenstelling

Gerstvlokken, maïsvlokken, tarwegrieszemelen, bietenpulp, haverzemelen, lucernemeel, zeealgenmeel, biergist, lijnzaad, tarweachtermeel, melasse, fruitzuur, natriumchloride, knoflookgranulaat, speciale vitaminen-, sporenelementen- en kruidenpremix, kieselgur.

 

Analyse

Toegevoegde mineralen

Ruw eiwit

10,2

%

Calcium

0,9

%

Verteerbaar ruw eiwit

7,0

%

Fosfor

0,5

%

Ruw vet

5,0

%

Natrium

0,4

%

Ruwe celstof

7,1

%

Magnesium

0,4

%

Ruwe as

10,6

%

Lysine

0,44

%

Energie (DE)

10,5

MJ

Methionine

0,16

%

 

 

 

 

Toegevoegde wateroplosbare vitaminen

Toegevoegde sporenelementen

C

40,0

mg/kg

IJzer

280,0

mg/kg

B1

24,1

mg/kg

Koper totaal, waarvan:

41,0

mg/kg

B2

6,2

mg/kg

Kopersulfaat, Pentahydraat

38,6

mg/kg

B6

15,0

mg/kg

Glycine-Koperchelaat, hydraat

2,4

mg/kg

B12

38,0

mcg/kg

Zink totaal, waarvan:

315,0

mg/kg

Biotine

255,0

mcg/kg

Zinkoxide

297,0

mg/kg

Foliumzuur

7,5

mg/kg

Glycine-Zinkchelaat, hydraat

18,0

mg/kg

Cholinechloride

320,0

mg/kg

Mangaan totaal, waarvan:

165,0

mg/kg

Pantotheenzuur

25,4

mg/kg

Mangaanoxide

147,0

mg/kg

Nicotinezuur

44,0

mg/kg

Glycine-Mangaanchelaat, hydraat

18,0

mg/kg

 

 

Jodium

3,5

mg/kg

Technologische toevoegingsmiddelen

Selenium

1,0

mg/kg

Kieselgur

20000,0

mg/kg

 

 

 

 

Toegevoegde vetoplosbare vitaminen

 

 

A

19300

IE

 

 

D3

825

IE

 

 

E

530,0

mg/kg

 

 

K3

7,0

mg/kg

 

Voederrichtlijn

Marstall ExZem-muesli bij huidproblemen, (aanbevolen dagelijkse gift al naar gelang de problemen):

 

Pony

Ca. 0,30 – 0,50 kg

Klein paard

Ca. 0,50 – 0,75 kg

Warmbloed

Ca. 0,75 – 1,25 kg

 

Marstall ExZem-muesli vervangt de gelijke hoeveelheid van het normaal gevoerde krachtvoer

 

1 liter Marstall ExZem-muesli = ca. 500 gram

 

De muggenactiviteit strekt zich uit van eind februari tot en met eind oktober. Marstall ExZem-muesli moet ongeveer 8 weken langer gevoerd worden. Ideaal is de combinatie van Marstall ExZem-muesli met het speciaal afgestemde toevoegingsmiddel Marstall ExZem Plus.

 

Voedingsadvies (gelieve in acht te nemen)

Aanvullend dieetvoer voor paarden ter ondersteuning van de regeneratie van de huid. Dit aanvullend dieetvoer voor paarden mag vanwege het hogere gehalte aan vitaminen en sporenelementen in vergelijking met compleetvoer alleen volgens de hier aangegeven hoeveelheden gevoerd worden! Voer de genoemde hoeveelheden verdeeld over de dag in kleine porties. Onze aanbevelingen gaan uit van een ruwvoer-aandeel (hooi) van 1,2 tot 1,5 kg per 100 kg levend gewicht per dag.

 

Zorg steeds voor voldoende vers en schoon drinkwater.

Wijzigingen zonder voorafgaande kennisgeving voorbehouden.

Kijk voor de meest recente informatie op het etiket van dit product.

 

Productdetails
M4178
16 andere producten in dezelfde categorie: