Alle beste verkochte producten

MARSTALL WIESENCOBS*

M4148
€ 20,06
Inclusief belasting
Aantal

Omschrijving

Marstall Wiesen-Cobs is zuiver hooi van de late 1e snede van natuurweiden. Het gras wordt laat geoogst, voorzichtig gehakseld en met warme lucht gedroogd en vervolgens tot 16 mm brokken (Cobs) geperst of als losse vezels (Fasern) verpakt. Marstall Wiesen-Cobs is stof- en suikerarm en bevat geen toevoegingen of melasse.

Het hooi voor Marstall Wiesen-Cobs is uitsluitend afkomstig van kruidenrijke weides uit de Allgäu. Marstall Wiesen-Cobs bevat geen verdere ingrediënten of andere additieven en is daardoor puur uit de Allgäu afkomstig. Daarom mag dit product het officiële Allgäu-logo dragen, dat voor kwaliteit en duurzaamheid, evenals voor gecertificeerde herkomst uit de Allgäu staat.

 

Samenstelling

Engels raaigras, kropaar, rietzwenkgras, rood zwenkgras, Italiaan raaigras, doddengras, beemdlangbloem, rode klaver, witte klaver, veldbeemdgras, glanshaver, goudhaver (gele haver), eenjarig beemdgras, rolklaver, beemdvossenstaart, gewoon struisgras, Alexandrijnse klaver, grote weegbree, smalle weegbree, reukgras, pinksterbloem, trilgras, wollegras, koekoeksbloem, standelkruid, kamgras, walstro en nog veel meer.

 

Analyse

Toegevoegde mineralen

Ruw eiwit

9,3

%

Calcium

0,5

%

Verteerbaar ruw eiwit

6,1

%

Fosfor

0,3

%

Ruw vet

2,5

%

Natrium

0,2

%

Ruwe celstof

25,10

%

Kalium

1,2

%

Ruwe as

7,8

%

Magnesium

0,3

%

Energie (DE)

8,2

MJ

 

 

 

 

Suiker

3,9

%

 

 

 

 

Toegevoegde sporenelementen

Toegevoegde vetoplosbare vitaminen

IJzer

225,0

mg/kg

E

80,0

mg/kg

Koper

7,8

mg/kg

Caroteen

41,2

mg/kg

Zink

30,0

mg/kg

 

 

Mangaan

140,0

mg/kg

 

 

Kobalt

0,13

mg/kg

 

 

Jodium

0,22

mg/kg

 

 

Selenium

0,10

mg/kg

 

 

 

Voederrichtlijn

Marstall Wiesen-Cobs als hoogwaardige hooivervanger, hoeveelheid per 100 kg lichaamsgewicht / dag:

 

Klein paard / pony

Ca. 1 – 1,5 kg

Volbloed

Ca. 1 – 1,5 kg

Warmbloed

Ca. 1 – 1,5 kg

 

1 liter Marstall Wiesen-Cobs = ca. 550 gram

 

Voedingsadvies

Aanbevolen wordt om Marstall Wiesen-Cobs in water te weken en als brei te voeren. 1 kg Marstall Wiesen-Cobs weken in 2,5 – 3 liter water totdat alle brokjes volledig uiteengevallen zijn. De mooie natuurlijke vezelstructuur blijft behouden. Afhankelijk van de omstandigheden op de plek van de oogst kan de inweektijd van de Marstall Wiesen-Cobs verschillen.

Een van de belangrijkste kenmerken van Marstall Wiesen-Cobs is haar veelvoudige inzetmogelijkheid en kan bij een tekort aan hooi of stro als volledige hooivervanger of als vervanging van het basisrantsoen ingezet worden. Doordat Marstall Wiesen-Cobs stof- en schimmelvrij zijn, zijn deze brokken zeer geschikt voor paarden met een allergie. De ideale haksellengte zorgt voor een goede structuurwerking van de darm bij paarden met kauwproblemen. Marstall Wiesen-Cobs zijn gemakkelijk mee te nemen als hooivervanger tijdens concoursen en reizen.

 

Zorg steeds voor voldoende vers en schoon drinkwater.

Wijzigingen zonder voorafgaande kennisgeving voorbehouden.

Kijk voor de meest recente informatie op het etiket van dit product.

 

 

Productdetails
M4148
16 andere producten in dezelfde categorie: