Alle beste verkochte producten

HARTOG DIGEST CA 15 KG *

05018
€ 20,93
Inclusief belasting
Aantal

Omschrijving

Hartog luzerne-mix Digest is dé natuurlijke oplossing tegen maag- en darmproblemen bij uw paard. Ontdek de kracht van de unieke Powerstart-formule, de graan- en melassevrije Hartog luzerne-mix Digest.

Hartog heeft een ruwvoermix ontwikkeld welke de maag- en darmgezondheid van het paard optimaliseert. De Hartog luzerne-mix Digest is verrijkt met Powerstart.                             

Powerstart bestaat uit butyraat en tannines. Butyraat is een lichaamseigen stof die vrij komt bij de vertering van ruwe celstof. Dit micro-element valt onder de vetzuren en is één van de belangrijkste energiebronnen van een paard. De darmcellen / darmvilli voeden zich met deze duurzame bron van energie waardoor het normaal functioneren van de darm en de ontwikkeling van gezonde darmcellen wordt ondersteunt. Taninnes worden gewonnen uit tamme kastanjes. Deze hydrolyseerbare tannines hebben een samentrekkende werking en bevorderen de speekselaanmaak. Ze fixeren eiwitten tot een extra laag op het slijmvlies van de maag- en de darmwand. De zuurbuffers beïnvloeden de zuurtegraad in het maagdarmstelsel op positieve wijze en de gisten en probiotica ondersteunen de groei en ontwikkeling van een evenwichtige populatie micro-organismen in de darmen.                   

Luzerne is van nature een beetje bitter. Dit komt door het uiterst lage suiker- en zetmeelgehalte in de plant. Om de smakelijkheid te verhogen is er gebruik gemaakt van zoethout en heerlijk geurende aroma’s. De toegevoegde groenten en fruit geven een fijne subtiele smaak aan de ruwvoermix en zijn tevens erg gezond. In dit product zijn geen graan, melasse en andere energierijke zoetstoffen gebruikt.

 

Voedingswaarde

Toegevoegde mineralen

Ruw eiwit

10,2%

Calcium

11,9 gr/kg

Ruw vet

3,3%

Fosfor

2,7 gr/kg

Ruwe celstof

29,1%

Magnesium

1,5 gr/kg

Ruwe as

9,5%

Natrium

0,6 gr/kg

Suikers

3,5%

 

 

 

 

 

EWPa

0,52%

 

 

VEP

9,5 MJ

 

 

VREp

6,6%

 

 

Droge stof

90%

 

 

 

Voeradvies:

Naast (gemiddelde kwaliteit) hooi, Hartog compact gras of Hartog grasmix:

-1 – 2 kg per paard per dag;

-0,5 – 1 kg per pony per dag.

Een volle emmer van 10 liter gevuld met Hartog Luzerne-mix Digest is ongeveer 1,5 kg.

 

 

Zorg steeds voor voldoende vers en schoon drinkwater.

Wijzigingen zonder voorafgaande kennisgeving voorbehouden.

Kijk voor de meest recente informatie op het etiket van dit product.

 

Productdetails
05018
16 andere producten in dezelfde categorie: