Alle beste verkochte producten

N-23 MESTSTOF (23%N-25%SO3-3%MgO)

09547
€ 14,63
Inclusief belasting
Aantal

Omschrijving

Triferto stikstof meststoffen

 

Stikstof oftewel N is het hoofdelement voor groei.

Als er niet voldoende stikstof in de bodem aanwezig is, dan is het goed om aan te vullen, vooral aan het begin van de groeiperiode. Stikstof komt voor in de vormen ureum, ammonium en nitraat. Nitraat geeft een snelle werking, waar ammoniumstikstof voor langere tijd werkzaam is.

Deze meststoffen geven een snelle groei bij juist gebruik, maar worden door de plant langzamer omgezet in eiwitten.

 

In een jaar tijd wordt een gazon zo’n 30 keer gemaaid, waarna het gras telkens weer opnieuw moet gaan groeien. Als u zich bedenkt hoeveel gras u jaarlijks na het maaien afvoert, dan kunt u zich ook wel voorstellen hoe hard dit nodig is om uitputting van de bodem te voorkomen. Hiervoor heeft het gras voedingsstoffen nodig, deze worden onttrokken aan de bodem. Daarom moet de bodem gevoed worden, ofwel aangevuld worden met voeding om het gazon te laten groeien. Dit betekent bemesten met bijvoorbeeld N23.

 

Planten ontvangen uit organische stof en bodemmineralen een natuurlijke aanvoer van stikstof. Maar dit is meestal niet voldoende om in de behoefte van gewassen te voorzien. Wanneer stikstof onvoldoende in de bodem aanwezig is, vormt dit de limiterende factor voor optimale plantgroei. Dit kan aangevuld worden met minerale meststoffen gedurende de groeiperioden.

 

Bemesten met N23
Het gras moet in het groeiseizoen (april tot augustus) regelmatig bemest worden. In die periode moet je minimaal drie keer je gazon bemesten door mest te strooien.

De  eerste strooibeurt is nodig in maart/april. De temperatuur gaat dan weer omhoog waardoor het gras weer wil gaan groeien.

Het tweede voedingsmoment vindt plaats in juni/juli. Het gazon komt dan de zomer door. Met een N23 meststof in combinatie met vocht (sproeien of een regenbui) herstelt het gazon zich snel.

Het derde en laatste voedingsmoment is in september/oktober. Hiermee gaat het gazon sterk het najaar in. Een goede gezonde grasmat voorkomt mosvorming, die veelal in het najaar de kop op steekt.

Strooi in de wintermaanden kalk over het gazon. Herhaal dit jaarlijks. Door de verhoogde zuurgraad zijn de graswortels weer in staat om mest op te nemen en krijgt mosvorming minder kans.

 

Samenstelling:

23% N – 25% S – 3% MgO  

 

Gebruik:

-Gelijkmatig verstrooien over weiland, gazon, border of moestuin;

-Bij gebruik in een border of moestuin de meststof licht inharken;

-Toepassen bij een droge weide, gazon, border of moestuin. Bij langere droogte na het strooien sproeien.

 

De enkelvoudige meststof “N23 – voor grasland en gazon” is een universele stikstofmeststof. Het is voor particulieren toegestaan N23 meststof te gebruiken, deze meststof is een alternatief voor kalkammonsalpeter 27%.

 

 

Productdetails
09547

Datasheet

Gewicht
20 KG
Je bent misschien ook geïnteresseerd in
16 andere producten in dezelfde categorie:

Referentie: 09517.1000

PATENTKALI

Prijs € 727,82
Meer
Op voorraad