MARSTALL BERGWIESEN-MASH

M4176
€ 20,80
Inclusief belasting
Aantal

Omschrijving

Marstall Bergwiesen-Mash is een graan- en melassevrije, suikerarme en licht verteerbare slobber. Rijk aan darmactieve, intelligente Marstall Previta-vezels met bewezen prebiotische werking. Zonder toegevoegde suiker, vitaminen en mineralen.

Hoe een warme portie slobber goed kan doen, is al uitgebreid beschreven en sinds vele jaren een beproefd huismiddeltje van de stalmeester. Marstall Bergwiesen-Mash is het graanvrije alternatief voor de klassieke slobber. Het combineert positieve eigenschappen van een slobber, zoals goed voor de darmen en spijsvertering, met een graanvrije samenstelling op basis van voorzichtig met warme lucht gedroogde hooivezels uit de Beierse Allgäu. Hierdoor blijft de insulinespiegel laag en is het nu ook mogelijk paarden een smakelijke portie slobber te geven die de spijsvertering stimuleert terwijl de stofwisseling niet belast wordt. De waardevolle slijmstoffen uit het gezonde lijnzaadschroot en de gele lijnzaad hebben een positief effect op de maag- en darmslijmvliezen. Daarnaast leveren deze proteïne- en vetrijke componenten opbouwende voedingsstoffen. Biergist, aromatische kruiden en smakelijke appelpulp completeren de hoogwaardige receptuur van onze graanvrije slobber. Marstall Bergwiesen-Mash bevat geen melasse of aroma’s en er zijn geen vitaminen en mineralen toegevoegd. Hierdoor is het product prima te combineren met een behandeling door een dierenarts. Marstall Bergwiesen-Mash wekt de eetlust op en is daarom ideaal voor alle lastige en kieskeurige eters die zetmeel- en suikerarm gevoerd moeten worden. Deze is als warme, graanvrije slobber een smakelijke afwisseling in het winterrantsoen van paarden met een gevoelige stofwisseling. Door koud water toe te voegen is het zeer geschikt als koele verfrissing in de zomer. Marstall Bergwiesen-Mash is een aanvullend dieetvoedermiddel voor paarden bij chronische verstoring van de dikke darmfunctie¹), bij chronische beperkte dunne darmfunctie¹) en bij revalidatie/bij overgewicht²). Marstall Bergwiesen-Mash is ook geschikt voor oude dieren.

 

Samenstelling

Gedroogd gras van permanent grasland uit de Beierse Allgäu, lijnzaadschroot, appelpulp, lijnzaad, gedroogde chicoreipulp, kruiden (zoals brandnetel, eucalyptus, koriander, venkelzaad, echte heemst, tijm, kamille, fenegriek, berkenblad, anijs, sparrennaalden, smalle weegbree, kummel, salie, jeneverbes, knoflookgranulaat), geraffineerde raapolie, calciumcarbonaat, bierbostel, biergist, goudsbloembloesem, natriumchloride

 

Analyse

Toegevoegde mineralen

Ruw eiwit

17,3

%

Calcium

0,9

%

Verteerbaar ruw eiwit

11,9

%

Fosfor

0,4

%

Ruw vet

7,5

%

Natrium

0,25

%

Ruwe celstof

14,9

%

 

 

Ruwe as

8,0

%

Zetmeel

4,7

%

Energie (DE)

11,2

MJ

Natuurlijke suiker

5,2

%

 

Voederrichtlijn

Aanbevolen voedingsduur:

¹) Aanvankelijk ten hoogste 6 maanden

²) Tot volledig herstel is bereikt.

Aangeraden wordt om vóór gebruik of vóór verlenging van de gebruiksduur een dierenarts te raadplegen.

 

Aanbevolen hoeveelheid Bergwiesen-Mash per dag:

 

Klein paard / pony

ca. 0,20 – 0,40 kg

Volbloed

ca. 0,40 – 0,80 kg

Warmbloed

ca. 0,80 – 1,00 kg

 

1 liter Bergwiesen-Mash = ca. 400 gram

 

Voedingsadvies

De genoemde hoeveelheden voeren zoals aanbevolen of op aanwijzing van de dierenarts. Bergwiesen-Mash kan aanvullend of als (gedeeltelijke) vervanger van het normale krachtvoer worden gegeven. Advies: Bergwiesen-Mash ’s avonds als laatste voerbeurt geven. De licht verteerbare en smakelijke mengeling stimuleert de eetlust en de spijsvertering. Daarom is Bergwiesen-Mash een prima product om te geven na koliek, operaties, wormkuren en/of veulenen, maar ook bij darmproblemen, verstoppingen, wijzigingen in het rantsoen en weersomslag. Ook tijdens het verharen in het voorjaar en de herfst kan Bergwiesen-Mash meerdere dagen onderdeel van het dagrantsoen zijn. In periodes van zwaardere belasting, bijv. bij wedstrijden, stalwisseling, transport, lactatie of dekdienst wordt Bergwiesen-Mash aanbevolen ter stimulatie van de eetlust. Ook op rustdagen mag Bergwiesen-Mash niet in het rantsoen ontbreken. Als Bergwiesen-Mash gedurende een langere periode als vervanger van krachtvoer wordt gegeven, moet aanvullend Marstall Force (graanvrij mineraalvoeder) worden gegeven.

 

Zorg steeds voor voldoende vers en schoon drinkwater.

Wijzigingen zonder voorafgaande kennisgeving voorbehouden.

Kijk voor de meest recente informatie op het etiket van dit product.

 

Productdetails
M4176
16 andere producten in dezelfde categorie: