Alle beste verkochte producten

GRASZAAD BARENBRUG PAARD EN KLEINVEE 1,5 KG

00505.02
€ 18,55
Inclusief belasting
Aantal

Omschrijving

Barenbrug Graszaad – Paard en Kleinvee (Horse Master)

Gras als ruwvoer is van grote invloed op de gezondheid van een paard. Maar het gras moet ook zeer goed bestand zijn tegen een sprintje in de weide en het hele jaar een mooie groene weide geven. Hiervoor moet een graszaadmengsel specifiek voor het gebruik door paarden samengesteld zijn.

 

Barenbrug Graszaad – Paard en Kleinvee (Horse Master) is een uitgebalanceerd graszaadmengsel, heeft een sterke zode, een snelle hergroei en het gewas is structuurrijk en fructaanarm, waardoor minder kans op hoefbevangenheid. Daarnaast is het samengesteld uit smakelijke, hoogwaardige grassen speciaal voor uw paard. De grassen in Barenbrug Graszaad – Paard en Kleinvee (Horse Master) zijn uniek door het lage groeipunt. Dit betekent dat het gras na begrazing snel hergroeit en zich uitbreidt. De stevige zode die hierdoor gevormd wordt produceert volop gras en voorkomt daarnaast dat uw paard te veel zand binnen krijgt en dat onkruiden en ongewenste grassen zich kunnen vestigen. Barenbrug Graszaad – Paard en Kleinvee (Horse Master) zorgt voor een sterke groene weide voor uw paard en is ook geschikt voor hobby gehouden schapen, ezels of alpaca’s.

Doorzaaien of inzaaien: wanneer kies je wat?
Of je kiest voor doorzaaien of (her)inzaaien is afhankelijk van de status van de weide. Wanneer de structuur van de grond slechts is of het aandeel slechte grassen of onkruiden hoog is, kunt u het beste opnieuw inzaaien. Of in je paardenweide slechte grassen groeien kunt u zelf controleren door grassprieten bij de grond uit het weiland te trekken. Slechte grassen herken je aan een wit voetje. Dit is het onderste deel van de stengel vlak bij de grond. Wanneer je minder dan 60% goede grassen hebt is opnieuw inzaaien aan te bevelen. Zit het percentage goede gassen tussen de 60% en 80%? Dan is doorzaaien een ideale methode om de kwaliteit van de paardenweide te behouden.
Door regelmatig de paardenweide door te zaaien houd u de graszode in topconditie. Elk jaar doorzaaien is als een APK voor uw auto of het schilderen van uw huis. Onderhouden verlengt de levensduur en voorkomt problemen. Het geeft meer zekerheid van een succesvolle weide. Een groot voordeel van doorzaaien ten opzichte van opnieuw inzaaien is dat u de weide sneller weer kunt gebruiken. Bovendien is doorzaaien goedkoper dan inzaaien.

 

Samenstelling:

30% Engels raaigras (voedertype met laag fructaangehalte)

20% Engels raaigras (sporttype met RPR®)
20% veldbeemdgras

15% roodzwenkgras

15% timothee

 

Specificaties:

Zaaien vanaf februari t/m oktober

Zaaidichtheid / ha inzaai:       80 kg

Zaaidichtheid / ha doorzaai:   40 kg

 

 

 

Productdetails
00505.02
Je bent misschien ook geïnteresseerd in
10 andere producten in dezelfde categorie: