Alle beste verkochte producten

GRASZAAD BARENBRUG DRY & STRONG WATER SAVER 15 KG

00515.15
€ 139,80
Inclusief belasting
Aantal

Omschrijving

Graszaad Barenbrug Dry & Strong Water Saver

 

Langdurige droogte kan uw grasmat ernstig beschadigen. Graszaad Barenbrug Dry & Strong Water Saver voorkomt dat probleem. Waar andere grasplantjes verdrogen, blijven deze plantjes wél groen. De rassen die worden gebruikt in dit mengsel blinken uit in droogte- en hitte-tolerantie. Graszaad Barenbrug Dry & Strong Water Saver bevat rietzwenkgras, Engels raaigras en veldbeemdgras van Barenbrug. Deze veldbeemdrassen staan bekend om hun herstellend vermogen (veerkracht) na een droge periode. Waar andere rassen het laten afweten bij droogte en hitte, zal een ras als Barimpala weer snel groen worden.
De specifieke Barenbrug rietzwenkrassen zorgen voor een zeer diepe beworteling, hebben een fijne bladstructuur en een sterkere droogtetolerantie dan traditionele rietzwenkrassen. Het aandeel Engels raaigras is dit mengsel zorgt ook nog eens voor een snelle vestiging en is specifiek geselecteerd op droogtetolerantie.
Dankzij de diepe beworteling van Graszaad Barenbrug Dry & Strong Water Saver haalt het gras water uit diepere lagen. Reguliere grasplantjes wortelen ondieper en zijn enkel in staat water uit de toplaag te halen (bovenste 10-15 cm). Er hoeft niet eens extreme droogte op te treden en het plantje gaat al dood. Het rietzwenkgras kan tot meer dan 60 cm diepte wortelen en slaat water en voeding (suikers) op in haar wortels. Het bouwt dus als het ware een buffer op voor droge tijden. Veldbeemd zorgt voor intensieve groei in de breedte. Hierdoor ontstaat er een uitgebreid netwerk van ondergrondse uitlopers en wortels. Dankzij het gebruik van Graszaad Barenbrug Dry & Strong Water Saver kan tot wel 70% van de totale hoeveelheid irrigatiewater worden bespaard., afhankelijk van de regio.

 

 

Specificaties:

Vestigingssnelheid:                 Langzaam

Stikstofbehoefte:                    Gemiddeld

Groeisnelheid:                        Gemiddeld

Zaaidichtheid per 100 m²:      2,5-3,5 kg

Zaaidichtheid per m²:             25-35 gram

Maaihoogte:                           30-40 mm
Zaaidiepte:                              5-10 mm

Productdetails
00515.15
10 andere producten in dezelfde categorie: