Alle beste verkochte producten

MENGMEST 12+10+18 CHLOORARM

09533.1000
€ 950,46
Inclusief belasting
Aantal

Omschrijving

Mengmeststoffen

 

Deze meststoffen combineren eerder genoemde elementen in een minerale en uniforme korrel. Stikstof voor groei en opbrengst, fosfaat voor wortelgroei en ontwikkeling en kali voor een gezonde waterhuishouding en weerbaarheid. Vaak zijn deze stoffen aangevuld met magnesium voor extra bladgroen en zwavel voor eiwitopbouw en omzetting van elementen in de bodem. Al dan niet zijn ze chloorarm, waardoor ze minder inbranding veroorzaken bij droog weer en niet persé beregening nodig hebben.

 

Mengmest NPK 12-10-18 Universele meststof voor gazon en border

Bent u op zoek naar een meststof die u voor uw  gehele tuin kunt gebruiken? Dan zit u goed met de universele meststof NPK 12-10-18. Deze meststof zorgt ervoor dat uw gazon, borders en óók de moestuin de benodigde voedingsstoffen krijgt om gezond te groeien en rijk te bloeien. 

NPK Werking
In de universele meststof NPK 12-10-18 zit stikstof (N), fosfaat (P) en kalium (K). Het zijn de belangrijkste voedingsstoffen voor planten. Stikstof is nodig voor de groene delen van de plant, fosfaat voor sterke wortels en kalium voor stevigheid, weerstand, bloei en vruchtvorming. Op elke meststofverpakking staan deze letters met daarachter het percentage van de voedingstof.

Universeel toepasbaar, dat is makkelijk
De ene plant heeft meer behoefte aan een bepaalde voedingstof dan de andere. Daarom is het makkelijk een universele meststof toe te passen. NPK 12-10-18 is zo’n een universele meststof die voor de meeste planten toepasbaar is. Denk hierbij aan gazon, siertuin of border.

Stikstof en zwavel
De tuinmest bevat voedingstoffen die ervoor zorgen dat het gazon en/of tuinplanten gezond en mooi blijven. Een deel van de stikstof in NPK 12-10-18 werkt direct, een ander deel komt over een langere periode beschikbaar voor de plant. Door de toevoeging van zwavel krijgt het plantje een betere startontwikkeling en ontstaat er een betere stikstofwerking.

Fosfaat en kalium
In de bodem is veel fosfaat aanwezig, deze fosfaat is niet oplosbaar in het bodemvocht waardoor de plantwortel het niet kan opnemen. Het fosfaat in NPK 12-10-18 is wél direct beschikbaar voor de plant en zorgt daarmee voor een goede startgroei van jonge planten in het voorjaar. Kalium zorgt aansluitend stevige planten die lang bloeien. Doordat Kalium ook de vochthuishouding in de plant reguleert, worden hiermee ook voedingstoffen naar alle delen van de plant getransporteerd. Een gezonde stevige plant is het resultaat.

Gebruiksaanwijzing

Geef uw gazon, border en moestuin in het voorjaar de eerste voeding. Om voor een blijvende goede groei te zorgen raden wij u aan de bemesting enkele keren te herhalen.  Gelijkmatig verstrooien over gazon, border en moestuin. Bij gebruik in border en moestuin de meststof licht inharken. Bij langdurige droogte, na het strooien sproeien.

Strooiadvies:

Vanaf maart – april tot september.

7 – 10 kg per 100 m².

 

De NPK 12-10-18 chloorarme korrels gelijkmatig verspreiden. Niet bemesten bij felle zon of als het te bestrooien gewas vochtig is. Zodanig bemesten dat de korrels niet op de planten achterblijven.

 

 

Productdetails
09533.1000

Datasheet

Gewicht
1000 KG
Je bent misschien ook geïnteresseerd in
16 andere producten in dezelfde categorie: