Alle beste verkochte producten

BSI LARVEX 2,5 KG

07584
€ 20,95
Inclusief belasting
Aantal

Omschrijving

BSI Larvex – 2,5 kg

Een optimale gezondheid en weerstand tegen stress, insecten en ziekten, dankzij de aanbreng van essentiële voedingselementen.

Een losse grasmat? Verspreide kale plekken? Zijn er (bodem)insecten aan het werk?

Gazons, grasvelden en sportterreinen worden in toenemende mate aangetast door insectenplagen. Vooral de larven van verschillende kevers en langpootmuggen veroorzaken grote schade. Dat leidt vaak tot grote stukken gras die deels of volledig verzwakken of wegkwijnen. Vaak wordt de schade verergerd door vogels (kraaien, spechten, …) die de graszode verder openkrabben, op zoek naar insectenlarven.

Waar en wanneer zijn er de meeste problemen?

Gazons op lichte, luchtige grondsoorten zoals zand worden veel vaker aangetast. Droogte en een gebrek aan bemesting verergeren het probleem. De schadeperiode hangt af van het soort insect. Emelten, de larven van langpootmuggen, zijn vooral actief nèt voor of na de winter. Engerlingen (larven van o.m. meikever, rozenkever, junikever, …) richten vooral schade aan van de lente tot het eind van de zomer.

Wat doet BSI Larvex met het gazon?

BSI Larvex geeft een optimale gezondheid aan het gazon dankzij de aanbreng van onmisbare voedingselementen, zodat de plant-eigen weerstand van het gazon de aanval van insecten of hun larven overleeft, veel beter de nadelige invloed van deze insecten verdraagt en snel herstelt. Bovendien gaat het wortelstelsel van de grasplanten krachtig ontwikkelen waardoor na enkele weken de kale plekken weer dicht groeien.

Hoe wordt BSI Larvex gebruikt?

*Bij de aanleg van een nieuw gazon:

-Vóór het inzaaien 2,5 kg Larvex per 80 m² uitstrooien en lichtjes inwerken, voor optimale groeiomstandigheden.

*Bij gebruik op bestaande gazons:
-1e methode: 2,5 kg per 80 m² uitstrooien, met de hand of een strooiwagentje;

-2e methode: het product in de bodem inwerken. Op de aangetaste zones 4 – 10 gleufjes per m² maken met behulp van een spade. Giet met het meegeleverde bekertje telkens een kwart  bekertje uit per gleufje. Dat gaat het best als je eerst het bekertje aan een stokje vastmaakt en dan telkens een kwart bekertje tegen het blad van de spade uitgiet. Je hoeft dan niet telkens te bukken en behandelt zo 10 m² in 10 minuten.  

                                                                                                                                                       

Belangrijke tip na de toepassing van BSI Larvex

Na het aanbrengen adviseren wij onmiddellijk overvloedig te begieten of beregenen (of overvloedige natuurlijke neerslag), wel 20 liter per mimage001.png. Ook de volgende dag opnieuw ca. 20 liter per m² beregenen. Zo verdeelt het product zich perfect in de wortelzone, wat de werking optimaliseert. Het gras verstevigt, vormt nieuwe wortels. Na ca. 4 weken is het verschil met onbehandelde zones opmerkelijk. BSI Larvex werkt ca 3 maanden, zodat herbehandeling nodig of wenselijk kan zijn.

Wanneer toepassen?

Bij emelten (larven van langpootmuggen): wanneer er schade wordt waargenomen = meestal oktober-november of eind januari-begin april, niet beneden de 5° C. Indien nodig 2 keer toepassen met 3 maand ertussen. Bovengronds strooien is voldoende, emelten bevinden zich aan de oppervlakte.

Bij engerlingen (larven van mei-, juni- rozenkever):

1e behandeling eind april – begin mei

2e behandeling eind juni – begin juli

 

Productdetails
07584
16 andere producten in dezelfde categorie: